ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάκτωρ: Πως η πλευρά Καλλιτσάντση είναι σε θέση ισχύος πλέον

08:00 - 17 Ιουλ 2018 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ελλάκτωρ: Πως η πλευρά Καλλιτσάντση είναι σε θέση ισχύος πλέον
Σε θέση ισχύος φαίνεται να είναι πλέον η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση στον όμιλο Ελλάκτωρ, στο μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας, που τα τελευταία χρόνια – ακριβώς λόγω της διαμάχης της διοίκησης και των μετόχων – έχει μπει σε φάση εσωστρέφειας.

Τα αδέρφια Καλλιτσάντση – όπως αποδεικνύεται – έχουν καλύτερα ερείσματα στις τάξεις των θεσμικών επενδυτών, εγχώριων και κυρίως ξένων, κινήθηκαν με πιο ταχείς ρυθμούς, ενώ αξιοποίησαν στο έπακρο κάθε «φίλια» μετοχική και επενδυτική δύναμη.

Αντιθέτως, η πλευρά Μπόμπολα – Κούτρα φαίνεται να αιφνιδιάστηκε και – τουλάχιστον το πρώτο διάστημα – δεν κινήθηκε δυναμικά ώστε να αυξήσει και αυτή τα ποσοστά της. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πλέον η πλευρά Καλλιτσάντση να δείχνει τώρα ως φαβορί για επικράτηση, έχοντας περί το 27% των μετόχων, έναντι περίπου 20 έως 23% της άλλης πλευράς.

Όταν όμως ξεκίναγε το... ντέρμπι προ λίγων εβδομάδων, η πλευρά Μπόμπολα – Κούτρα ήλεγχε περίπου το ίδιο ποσοστό που ελέγχει σήμερα, ενώ η πλευρά Καλλιτσάντση είχε μόλις το 12%. Οι αφοί Καλλιτσάντση έχουν την ξεκάθαρη στήριξη των θεσμικών επενδυτών καθώς φαίνεται πως είναι πιο κοντά σ' ένα μοντέλο διοίκησης που επιθυμούν οι ξένοι, με ξεκάθαρους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Χθες, στο τέλος της συνεδρίασης και στις δημοπρασίες έγινε ένα μεγάλο πακέτο 7.197.686 μετοχών στον όμιλο Ελλάκτωρ, με μέση τιμή κτήσης τα 2,15 ευρώ, ενώ η αξία της συναλλαγής έφτασε στα 15,12 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το 4,2% των μετοχών που κατείχε το fund Horizon και το οποίο εξαγοράστηκε από το μπλοκ των αδερφών Καλλιτσάντση, που πλέον δείχνει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το πακέτο που ίσως κρίνει πολλά στη «μάχη» επικράτησης στην Ελλάκτωρ, έγινε λίγες ώρες μετά την παρουσίαση των αδελφών Καλλιτσάντση στους θεσμικούς και αναλυτές των σχεδίων τους για την Ελλάκτωρ αλλά και των δηλώσεων του Λ. Μπόμπολα στο πρακτορείο Bloomberg.

Κάποιες πληροφορίες λένε πως μαζί με φίλα προσκείμενους μετόχους οι αφοί Καλλιτσάντση ελέγχουν πλέον άνω του 40%, όμως και η άλλη πλευρά ισχυρίζεται – και μάλλον έτσι είναι – πως έχει «δικά» της διάφορα μετοχικά μερίδια. 

Θυμίζουμε πως την άλλη Τετάρτη 25 Ιουλίου θα γίνει η κρίσιμη Γενική Συνέλευση του Ελλάκτωρα, η οποία αναβλήθηκε με συμφωνία των δύο πλευρών και μετά από αίτημα θεσμικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.