ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα επανέλθει ο Λεωνίδας Μπόμπολας;

07:27 - 30 Ιουλ 2018 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Πώς θα επανέλθει ο Λεωνίδας Μπόμπολας;
Κοσμογονικές αλλαγές έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα στο μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας, την Ελλάκτωρ, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά, οι μέτοχοι σε μια γενική συνέλευση, ψήφισαν υπέρ της αλλαγής όλου του διοικητικού συμβουλίου.

Όλη η διαδικασία ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική επιχειρηματική και χρηματιστηριακή αγορά, ενώ όσοι παραβρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη 25 Ιουλίου στα κεντρικά της Ελλάκτωρ στην Κηφισιά, έγιναν μάρτυρες μιας ιστορικής εξέλιξης.

Πάντως, το σίγουρο – και εντυπωσιακό – είναι πως αναλόγως με το διακύβευα, δεδομένου ότι μιλάμε για όμιλο με κύκλο εργασιών κοντά στα 2 δισ. ευρώ, 6.000 εργαζόμενους, παρουσία σε 26 χώρες και ανεκτέλεστο επίσης 2 δισ. ευρώ, η διαδικασία κύλησε σε άκρως πολιτισμένο κλίμα. Ασφαλώς αυτό είναι μια… νίκη και μια παρακαταθήκη.

Από εκεί και πέρα, οι μεγάλοι χαμένοι ήταν οι κ.κ. Δημ. Κούτρας και Λεων. Μπόμπολας. Το τι θα πράξει ο πρώτος, είναι άγνωστο. Είναι παλιάς… κοπής κατασκευαστής, δεν «ρετουσάρεται», δεν μπαίνει σε καλούπια, λειτουργεί ηγετικά.

Όσο για το Λεωνίδα Μπόμπολα, οι εκτιμήσεις επιχειρηματιών του κλάδου είναι πως… θα επανέλθει. Δεν θα αφήσει τον όμιλο μέσα στον οποίο… μεγάλωσε – ηλικιακά και επαγγελματικά – να… πετάξει τόσο άδοξα από τα χέρια του. Τώρα, το timing και ο τρόπος που θα επανέλθει, μένει να φανεί στο άμεσο μέλλον. Αναμένουμε εξελίξεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:11 - 30 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.