ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί γίνεται η συγχώνευση Ελλάκτωρ με ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος

10:55 - 31 Δεκ 2018 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Γιατί γίνεται η συγχώνευση Ελλάκτωρ με ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος
Ύστερα από την αύξηση του μεριδίου στην Αττική Οδό από 59,24% σε 65,74%, η νέα διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ υπό τους αδερφούς Καλλιτσάντση, προχωρά σε μια ακόμη στρατηγικής φύσης κίνηση, με την απόφαση συγχώνευσης, μέσω απορρόφησης της θυγατρικής ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος.

Πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή κίνηση που στοχεύει στην αλλαγή του status quo στον όμιλο και να δώσει νέα πνοή και δυναμική.

             

Η διοίκηση Καλλιτσάντση, περίπου έξι μήνες μετά την εκλογή της, έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση όλων των παραμέτρων και των δυνατοτήτων αναδιάρθρωσης της εταιρικής δομής, κρίνοντας ότι η απορρόφηση της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος, θα είναι εποικοδομητική για όλες τις πλευρές.

Άλλωστε, μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις της πλευράς Καλλιτσάντση ήταν η μη πώληση της Άνεμος, ώστε να μην απωλέσει ο όμιλος ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο με ουσιαστική συνεισφορά και εξαιρετικές μελλοντικές προοπτικές. Η άποψη της πλευράς Καλλιτσάντση, είναι πως αν πωλούταν η Άνεμος, αυτό θα έφερνε μόνο προσωρινά οφέλη ρευστότητας στον όμιλο, όμως θα χάνονταν ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο, με πολύ δυνατό momentum.

Στον αντίποδα, μέσω της απορρόφησης, η Ελλάκτωρ διατηρεί το περιουσιακό στοιχείο που παρουσιάζει διαρκή ανάπτυξη και αυξημένη κερδοφορία ανά έτος. Παράλληλα, η διοίκηση της Ελλάκτωρ προσβλέπει σε οικονομίες κλίμακος και σημαντικές συνέργειες.

Κύκλοι του ομίλου Ελλάκτωρ σημειώνουν πως η απορρόφηση θα δημιουργήσει μία πιο απλοποιημένη και ευέλικτη διάρθρωση, θα ενισχύσει σημαντικά τις ταμειακές ροές, θα δημιουργήσει μία πιο ισχυρή κεφαλαιακή δομή, ενώ θα διευρύνει την εμπορευσιμότητα της μετοχής και την ελεύθερη διασπορά της.

Αντίστοιχα, για την ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος η συγχώνευση με την Ελλάκτωρ της δίνει πρόσβαση σε έναν μεγαλύτερο ισολογισμό, της επιτρέπει να επεκταθεί πέρα από τις τρέχουσες δυνατότητές της αλλά και να αξιοποιήσει το ισχυρό brand και τη διεθνή παρουσία της Ελλάκτωρ, που απλώνεται σε 25 χώρες!

Σ’ ό,τι αφορά τη σχέση ανταλλαγής, οι μέτοχοι της Άνεμος για κάθε μία μετοχή που κατέχουν τώρα θα αποκτήσουν 1,27 νέες μετοχές της Ελλάκτωρ.  

Με βάση την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής στη νέα επιχειρηματική οντότητα που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση, οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ θα κατέχουν το 82,606% και οι μέτοχοι της ΕΛΤΕΧ Άνεμος το 17,394%. Η κεφαλαιοποίηση της Ελλάκτωρ διαμορφώνεται στα 233,6 εκατ. ευρώ, ενώ της ΕΛΤΕΧ Άνεμος στα 127,3 εκατ. ευρώ, με την αξία του ενεργητικού της να φτάνει τα 434 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.