ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάκτωρ, η Intrakat και η κινητικότητα στις κατασκευές

09:11 - 11 Ιαν 2019 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Η Ελλάκτωρ, η Intrakat και η κινητικότητα στις κατασκευές
Το πακέτο που (αιφνιδίως) άλλαξε χέρια χθες στην Ελλάκτωρ με πωλητή τον κ. Δημήτρη Κούτρα, έφερε γενικότερη κινητικότητα και αφύπνιση στις μετοχές των κατασκευών. Πρόκειται για μια κίνηση που έφερε ντόμινο αφύπνισης σε αρκετές μετοχές του κλάδου, με την Ελλάκτωρ να κλείνει με ράλι +8,94%, τη θυγατρική της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στο +8,61%, την Intrakat +7,35% και την J&P Άβαξ +5,56%.

Ο κλάδος έχει τα προβλήματά του ως γνωστόν, ο δανεισμός είναι εξαιρετικά μεγάλος, τα έργα δεν είναι τόσο μεγάλα ή τόσο… ξεχειλωμένα όσο στο παρελθόν, γενικώς έχουν αλλάξει πολλά συγκριτικά με τα προ 10ετίας επίπεδα.

Χθες όμως είχαμε μια αφύπνιση που δείχνει πως η αγορά «διψά» για εξελίξεις, για καλές ειδήσεις, για… κίνηση γενικότερα.

Ίσως η αγορά βλέπει ότι πλέον ξεκαθαρίζει περαιτέρω το τοπίο στην Ελλάκτωρ καθώς μετά την αλλαγή στη διοίκηση, γίνεται και αναδιάταξη στο μετοχολόγιο, μετά τη χθεσινή πώληση του 3,39% των μετοχών της εισηγμένης από τον πρώην ισχυρό άντρα του Άκτωρα, Δημήτρη Κούτρα.

Αναλυτές της αγοράς ερμηνεύουν πως η κίνηση Κούτρα δείχνει ότι δεν έχει πλέον βλέψεις για επανάκαμψη στην Ελλάκτωρ, οπότε αυτό ξεκαθαρίζει την κατάσταση τόσο για τον όμιλο, όσο και για την Intrakat, στην οποία πλέον ο κ. Κούτρας ρίχνει το βάρος του.

Άλλωστε, μετά την αποχώρηση από την Ελλάκτωρ έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει το 20% της Intrakat, όμως η συναλλαγή δεν έχει γίνει έως τώρα, οπότε ίσως το +7,35% της μετοχής χθες, σχετίζεται με αυτό το ενδεχόμενο.

Θυμίζουμε πως ο κ. Δ. Κούτρας, μαζί με την κόρη του έλεγχαν λίγο κάτω από το 7% των μετοχών της Ελλάκτωρ, οπότε μετά τη χθεσινή πώληση, το ποσοστό του πρώην ισχυρού άντρα του ομίλου περιορίζεται πέριξ του 3,50%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.