ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βόρειος Άξονας Κρήτης:1 δισ. ευρώ για τη δεύτερη φάση

09:10 - 15 Φεβ 2019 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Βόρειος Άξονας Κρήτης:1 δισ. ευρώ για τη δεύτερη φάση
Mέσα στον Μάρτιο θα προκηρυχθεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), που αφορά τα τμήματα εκείνα που θα κατασκευαστούν από τα Χανιά μέχρι τη Νεάπολη Λασιθίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Το κόστος των δύο αυτών τμημάτων υπολογίζεται στο 1 δισεκ. 600 εκατομμύρια. Το υπόλοιπο τμήμα από Νεάπολη μέχρι Άγιο Νικόλαο θα κατασκευαστεί με χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

 

Όπως εξήγησε για να χρηματοδοτηθούν οδικά έργα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τους νέους κανονισμούς θα πρέπει να έχουν ημερήσια κίνηση της τάξεως 15-20.000 οχημάτων την ημέρα, γι’ αυτό και ο ΒΟΑΚ αποφασίστηκε να γίνει με τρεις μεθόδους κατασκευής. «Παραχώρηση, ΣΔΙΤ και πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».  

 

Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο ανέλαβε να μελετήσει και να έχει έτοιμη την τεχνική λύση για το έργο του ΒΟΑΚ ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο διαγωνισμό. 

 

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα μεταβεί στην Κρήτη να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης για το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:20 - 15 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.