ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροπολογία για εργασίες αποκατάστασης των προσφυγικών της Λ.Αλεξάνδρας

21:26 - 06 Μαρ 2019 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Τροπολογία για εργασίες αποκατάστασης των προσφυγικών της Λ.Αλεξάνδρας
Τροπολογία που αφορά την έκδοση οικοδομικών αδειών για την ανακαίνιση του συγκροτήματος των προσφυγικών πολυκατοικιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία που κατατέθηκε στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπεται ότι:

 

"Με απόφαση της πλειοψηφίας τουλάχιστον του 66% των συνδιοκτητών των ακινήτων του συγκροτήματος των προσφυγικών πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας μπορεί να υποβληθεί αίτηση έκδοσης οικοδομικής άδειας για την πραγματοποίηση εργασιών αποκατάστασης των κηρυγμένων μνημείων του εν λόγω συγκροτήματος, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της πολεοδομικής νομοθεσίας".

 

Με την ίδια τροπολογία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, παρέχεται το δικαίωμα στους δήμους που θέτουν υποψηφιότητα για τη φιλοξενία του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, να ιδρύσουν ανώνυμες εταιρίες με στόχο να υποστηρίξουν και να παράγουν τον θεσμό. Η χρηματοδότηση των εταιρειών προέρχεται από επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις ΝΠΔΔ καθώς και χορηγίες είτε σε χρηματικά ποσά είτε και σε είδος από νομικά και φυσικά πρόσωπα.

 

Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα χρηματοδότησης κινηματογραφικών παραγωγών από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.