ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η… AVAX αλλάζει μετά από χρόνια

09:25 - 28 Μαρ 2019 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Η… AVAX αλλάζει μετά από χρόνια
Μετά από πολλά χρόνια, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, που έχει «υπογράψει» μερικά από τα πλέον εμβληματικά έργα, αλλάζει όνομα, γυρίζει σελίδα και αφήνει πίσω το παρελθόν.

Ο λόγος για την πρώην… J&P Άβαξ που από χθες άλλαξε το λογότυπο σε AVAX, ενώ παράλληλα φεύγει και το J&P, σηματοδοτώντας τον πλήρη απογαλακτισμό από τη μητρική, την κυπριακή J&P Investments η οποία βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Χθες έγινε η γενική συνέλευση όπου εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ, ενώ κατόπιν έγινε συνάντηση των δημοσιογράφων με τη διοίκηση της επιχείρησης, κάτι που είχε να γίνει αρκετά χρόνια, τουλάχιστον με επίσημο τρόπο.

Όπως ανακοινώθηκε, μετά την αύξηση κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ, αλλάζουν σημαντικά και οι μετοχικοί συσχετισμοί, μετά από πολλά χρόνια. Η κυπριακή μητρική J&P Investments θα περιορίσει το ποσοστό της στο 23% περίπου από 41,59% που έχει σήμερα, ενώ το μερίδιο της οικογένειας Ιωάννου θα ανέλθει λίγο πάνω από το 30%.

Παράλληλα, η οικογένεια Μιτζάλη θα φτάσει περίπου στο 17% και η οικογένεια Κουβαρά στο 7%.

Από εκεί και πέρα, όπως τόνισαν χθες τα στελέχη της διοίκησης, πλέον η… νέα AVAX θα προσπαθήσει αφενός να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία και το όνομα που έχει χτίσει εδώ και δεκαετίες, αφετέρου θα είναι πιο εστιασμένη στα έργα που θέλει και επιθυμεί να διεκδικεί και να διεκπεραιώνει.

Το ανεκτέλεστο της AVAX όπως τονίστηκε διαμορφώνεται στο 1,2 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και προς υπογραφή συμβάσεις έργων αξίας περί τα 200 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι η ΑVAX έχει μια πορεία περίπου 80 χρόνων στο χώρο των κατασκευών με ένα μεγάλο ιστορικό παραδόσεων εμβληματικών έργων υποδομής, ενώ απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

AVAX Infographic

Τελευταία τροποποίηση στις 10:29 - 28 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.