ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτιμήσεις Marfin για Ελληνική Τεχνοδομική και J&P Αβαξ

14:08 - 23 Μαϊ 2007 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Συνολικές πωλήσεις 165,8 εκατ. αυξημένες κατά 22 % περιμένει για το πρώτο τρίμηνο της Ελληνικής Τεχνοδομικής η Marfin. Παράλληλα περιμένει μείωση 20% στα EBITDA διαμορφούμενα στα 25,5 εκατ. και μείωση 18% στα καθαρά κέρδη τα οποία αναμένεται να διαμορφωθούν στα 20,3 εκατ. ευρώ. Η ΑΧΕ αναφέρει πως τα αποτελέσματα δεν είναι ενδεικτικά, καθώς η περσινή αύξηση που παρατηρήθηκε ήταν έκτακτη.

Η ΑΧΕ αναβάθμισε τη σύσταση σε συσσώρευση από διακράτηση ενώ διατηρεί την τιμή στόχο στα 11,10 ευρώ. Σημειώνεται πως στην τιμή στόχο δεν περιλαμβάνεται η συγχώνευση με την Παντεχνική.

Για την J&P Αβαξ η ΑΧΕ διατηρεί τη σύσταση συσσώρευσης με τιμή στόχο τα 8,60 ευρώ και αναφέρει πως περιμένει σημαντική ανάκαμψη των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο λόγω της καλύτερης εκτέλεσης έργων σε σύγκριση με το περσινό πρώτο τρίμηνο. Η Marfin βρίσκει αρκετούς θετικούς μεσοπρόθεσμους καταλύτες όπως η περαιτέρω αύξηση του ανεκτέλεστου, η επέκταση της κυπριακής J&P Avax Overseas και η μεγαλύτερη εμπλοκή σε άλλες δραστηριότητες όπως ενέργεια και real estate. Παράλληλα βλέπει πως η εταιρεία αποτελεί στόχο εξαγοράς λόγω του υψηλού ανεκτέλεστου ενώ δεν μπορεί να δει την εταιρεία στην πλευρά του εξαγοραστή λόγω του χαμηλού προφίλ που τηρεί η διοίκηση. Για το πρώτο τρίμηνο περιμένει αύξηση πωλήσεων 30% στα 104,2 εκατ., αύξηση EBITDA 11% στα 8,6 εκατ. και αύξηση καθαρών κερδών 10% στα 7,5 εκατ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.