ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης ο Γ.Γ. Υποδομών, Γ. Καραγιάννης

16:18 - 24 Ιουν 2020 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης ο Γ.Γ. Υποδομών, Γ. Καραγιάννης
Την πορεία κατασκευής του έργου της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, επιθεώρησε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό, κ. Νίκο Ταχιάο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Νίκο Κουρέτα, καθώς και τον Διευθυντή Έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης, κ. Μιλτιάδη Μπούγαλη.

Η περιήγηση του κ. Καραγιάννη ξεκίνησε από το κεντρικό εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου και το επίπεδο των αρχαιοτήτων, όπου ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ενημερώθηκε για τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν πλέον αποκαλυφθεί, ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών απομάκρυνσης της άμμου με την οποία είχαν καλυφθεί για την προστασία τους από τυχόν φθορές στο πλαίσιο των κατασκευαστικών έργων. Στη συνέχεια, ο κ. Καραγιάννης παρακολούθησε τις πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή της νότιας πρόσβασης του σταθμού Βενιζέλου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο εργοτάξιο του σταθμού Αγίας Σοφίας, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών να επιθεωρεί εργασίες κατασκευής των μόνιμων επενδύσεων οπλισμένου σκυροδέματος της Βόρειας και Νότιας πρόσβασης του σταθμού, καθώς και τις εργασίες τοιχοποιίας που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων.

Μετρό Θεσσαλονίκης 2

Κατεβαίνοντας στο επίπεδο της αποβάθρας του σταθμού Αγίας Σοφίας και αφού περιηγήθηκε στις κατασκευασμένες σιδηροδρομικές τροχιές, ο κ. Καραγιάννης είχε την ευκαιρία να μεταφερθεί με σιδηροδρομικό όχημα, για απόσταση περίπου 3,5 χιλιομέτρων, κατά μήκος του ολοκληρωμένου συστήματος σιδηροδρομικής επιδομής του Μετρό Θεσσαλονίκης, μέχρι την αποβάθρα του σταθμού Ανάληψη.

Μετρό Θεσσαλονίκης 4

Στο επίπεδο τροχιών του σταθμού, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών παρακολούθησε τις εργασίες σκυροδέτησης κλίνης τροχιάς που εκτελούνται στη σήραγγα του μεσοδιαστήματος Ανάληψη – 25ης Μαρτίου, καθώς και τις τελευταίες εργασίες τακτοποίησης της διασταύρωσης τροχιών στον σταθμό Ανάληψη.

Μετρό Θεσσαλονίκης 6

Ακολούθως, ο κ. Καραγιάννης παρακολούθησε τις εργασίες τοποθέτησης των πινάκων ισχύος έλξης για την κίνηση των συρμών, στο επίπεδο τεχνικών χώρων του σταθμού Ανάληψης και ενημερώθηκε από τη διοίκηση της Αττικό Μετρό και στελέχη της αναδόχου κοινοπραξίας, για την αλληλουχία των κατασκευαστικών εργασιών που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.