ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προχωρούν τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού

18:57 - 09 Σεπ 2020 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Προχωρούν τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού
Την προκήρυξη τριών ξεχωριστών διαγωνισμών για τις αντίστοιχες προεκτάσεις της Αττικής Οδού, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου ο  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, την ευθύνη για το διαγωνισμό της τρέχουσας σύμβασης παραχώρησης που ολοκληρώνεται το αργότερο έως το 2024 θα έχει το ΤΑΙΠΕΔ.

Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα της νέας 25-ετούς σύμβασης παραχώρησης θα διοχετευτούν στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Γενικώς, πάντως, ο σχεδιασμός δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει απόλυτα.

Για το θέμα των επεκτάσεων συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1 δισ. ευρώ, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι πλήρη μελετητική ωριμότητα έχει σήμερα η επέκταση της Λ. Κύμης προς την Εθνική Οδό, η οποία εκτίμησε ότι μπορεί να δημοπρατηθεί αρχές του 2021.

Σε ότι αφορά την επέκταση προς Ραφήνα ο προγραμματισμός είναι να βγει στον αέρα ένα χρόνο αργότερα ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την σημασία που έχει η επέκταση της Αττικής Οδού στα νότια προάστια για την εξυπηρέτηση και της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού. Όπως είπε, ο σχεδιασμός αφορά την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και προβλέπει την δημοπράτηση της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης με την ταυτόχρονη αναβάθμιση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης ως ελεύθερης λεωφόρου, από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου, μέχρι το Ελληνικό χωρίς  φανάρια.

Επί του παρόντος το υπουργείο δεν φαίνεται να έχει καταλήξει στην μορφή που θα έχουν αυτοί οι διαγωνισμοί.

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό για τα άλλα έργα, ο κ. Καραμανλής, ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα δημοσιευτεί η πρόσκληση για την κατασκευή του Flyover Θεσσαλονίκης, , ενώ μέσα στο Φθινόπωρο εκτίμησε ότι θα έχουν παραδοθεί όλες οι γεωτεχνικές μελέτες για να προχωρήσει η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το υπουργείο για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Στόχος είναι στο τέλος του 2021 το υπουργείο να προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου.

Ανάλογος σχεδιασμός προωθείται και για την Υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας ενώ για την βόρεια επέκταση του Ε-65, σημείωσε, ότι το υπουργείο περιμένει το πράσινο φως της ΕΕ, όπως αντίστοιχα και για το Πάτρα-Πύργος.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:03 - 09 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.