ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ: Οριστικά στην Intrakat το έργο επεξεργασίας νερού στη Θεσσαλονίκη

20:07 - 22 Μαρ 2022 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΣτΕ: Οριστικά στην Intrakat το έργο επεξεργασίας νερού στη Θεσσαλονίκη
Στην ένωση εταιριών «ΙΝΤRΑΚΑΤ –Γκολιόπουλος Α.Τ.Ε.-Giovanni Roptigvavo –Fiagli S.R.L.» ανατίθεται το έργο για την επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τον Οκτώβριο του 2019 είχε προκηρυχθεί από την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. δημόσιος ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του έργου κατασκευή, επέκταση και εγκαταστάσεων νερού, δαπάνης 12,73 εκατ. ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση των υφισταμένων εγκαταστάσεων επεξεργασία νερού, κ.λπ., έτσι ώστε η δυναμικότητά τους να αυξηθεί από τα 150.000 m3 σε 300.000 m3 ημερησίως.
Από τις 5 προσφορές που υποβλήθηκαν, η ένωση εταιρειών ΙΝΤRΑΚΑΤ κατετάγη πρώτη και οριστική ανάδοχος του έργου έναντι 13,6 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ που κατετάγη δεύτερη άσκησε προδικαστική προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία έγινε δεκτή.

Με τη σειρά της η ένωση εταιρειών ΙΝΤRΑΚΑΤ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της απόφασης και το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 624/2022 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση της ΙΝΤRΑΚΑΤ και ακύρωσε την απόφαση της εν λόγω Αρχής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.