ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο: Υπεγράφη η τροποποίηση της σύμβασης κατασκευής Κύριο

13:58 - 30 Μαρ 2022 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο: Υπεγράφη η τροποποίηση της σύμβασης κατασκευής
Υπογράφηκε η σύμβαση για το Θριάσιο Ι από τους υπουργούς, Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί τον πιο κρίσιμο σταθμό για να γίνει η Ελλάδα κόμβος υποδομών της ευρύτερης περιοχής, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου εμπορευματικού κέντρου.

Η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι θα συμβάλλει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως έγραψε το Reporter σε προηγούμενο ρεπορτάζ με αυτόν τον τρόπο μπαίνει οριστικό τέλος στην κόκκινη κάρτα, που είχε σηκώσει πριν από τρία χρόνια, η Κομισιόν για την επένδυση. Αφότου η σύμβαση κυρωθεί από τη Βουλή -διαδικασία που αναμένεται το προσεχές διάστημα- ο ανάδοχος, δηλαδή οι εταιρίες Goldair-ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν τις κατασκευαστικές εργασίες.

Η κοινοπραξία προβλέπεται ότι θα κατασκευάσει, σε διαφορετικές φάσεις, 210.000 τετραγωνικά μέτρα στεγασμένων αποθηκών, 250.000 παλετοθέσεις, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά σε έκταση 588 στρεμμάτων. Την κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου, που αντιστοιχεί σε συμβατική αξία 109 εκατ. ευρώ, θα υλοποιήσει η Mytilineos.

Το έργο θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο για τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον χάρτη των logistics, με κύρια χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας ακινήτων να είναι ο κατακερματισμός και η έλλειψη ποιοτικών χώρων. Η προσδοκώμενη έναρξη κατασκευής του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου σηματοδοτεί και το κλείσιμο ενός κεφαλαίου περίπου μισού αιώνα. Το εγχείρημα της κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο χρονολογείται από το 1970 οπότε ξεκίνησαν οι πρώτες απαλλοτριώσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.