ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικό: Προβάδισμα των Intrakat-Bouygues για την κατασκευή του «Marina Tower» Κύριο

21:06 - 15 Απρ 2022 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ελληνικό: Προβάδισμα των Intrakat-Bouygues για την κατασκευή του «Marina Tower»
Στην κοινοπραξία της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας Intrakat και της γαλλικής Bouygues φαίνεται να καταλήγει η ανάθεση της σύμβασης του construction manager (σύμβουλος κατασκευής) για τον πρώτο ουρανοξύστη του Ελληνικού, τον «Marina Tower».

Πρόκειται για τον 45όροφο ουρανοξύστη που θα κατασκευαστεί από τη Lamda Development στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και ειδικότερα στο παραλιακό μέτωπο (Άγιος Κοσμάς). Περιλαμβάνει περίπου 200 πολυτελή διαμερίσματα, σχεδόν το σύνολο των οποίων έχει προπωληθεί σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της διοίκησης της Lamda Development, ενώ το συνολικό κόστος του εκτιμάται κοντά στα 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία Intrakat-Bouygues έδωσε τη μεγαλύτερη προσφορά για το έργο. Ο συγκεκριμένος ανάδοχος έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι αυτός που θα κατασκευάσει και τον πύργο κατοικιών. Οι πρώτες εργασίες για τον πύργο αναμένονται στα τέλη 2022 με ορίζοντα ολοκλήρωσης 2025-2026.

Σημειώνεται ότι στη διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του construction manager, εκτός της προαναφερόμενης κοινοπραξίας, συμμετείχαν επίσης οι κοινοπραξίες Αρχιρόδον - Besix, Άβαξ - Rizzani de Eccher και ΓΕΚ Τέρνα - ACC.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:23 - 15 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.