ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intrakat: Οι φήμες για deal και το ράλι της μετοχής Κύριο

07:58 - 30 Ιουν 2022 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Intrakat: Οι φήμες για deal και το ράλι της μετοχής
Σημαντικές εξελίξεις για το ελληνικό επιχειρείν επιφύλασσε η χθεσινή (29/6) τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Intrakat, καθώς «φούντωσαν» τα σενάρια για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας από τους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη.

Η ετήσια ΓΣ αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιβεβαιωθούν ή όχι αυτές οι φήμες, με την διοίκηση της Intrakat να κρατά ουδέτερη στάση. «Είμαστε ένα θεσμικό όργανο και σαν Intrakat δεν έχουμε τίποτα να πούμε για αυτά, ούτε κουβέντες κάνουμε. Αυτά θα ανακοινωθούν, αν υπάρχουν κουβέντες που δεν ξέρω αν υπάρχουν, από εκεί που πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, Δημήτρης Κούτρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Μπάκος και Καϋμενάκης αποχώρησαν τον περασμένο Μάιο από τη μετοχική σύνθεση της Ελλάκτωρ, πουλώντας το περίπου 30% που κατείχαν στη Motor Oil. Η επιτυχημένη αποεπένδυσή τους από τον Ελλάκτορα είναι αυτή που τους βάζει στο «κόλπο» για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της Intrakat. Πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για deal που θα ολοκληρωθεί εντός ολίγων ημερών και θα αφορά την απόκτηση ποσοστού άνω του 60%. Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο θα έχει ο πρόεδρος της Intrakat, Σωκράτης Κόκκαλης.

Η φημολογία για το συγκεκριμένο deal, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας δεν απέρριψε τα σενάρια, είχαν ως αποτέλεσμα η μετοχή της Intrakat να καταγράψει ημερήσιο «άλμα» της τάξεως του 13,40% στην χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ισχυρή άνοδο 10,72% σημείωσε και η μητρική Intracom Holdings.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως η πρόταση για την εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού έρχεται σε μία θετική συγκυρία για την Intrakat. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ΓΣ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πέτρος Σουρέτης, η Intrakat συγκαταλέγεται στις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες με παρουσία σε όλα τα μεγάλα έργα. Έχει ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή με 51 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαιά της να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ διεύρυνε τη μετοχική της βάση με την είσοδο θεσμικών επενδυτών.

Διαθέτει ισχυρό ανεκτέλεστο μεγαλύτερο του 1,1 δισ. ευρώ, ενώ ακόμη έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά των ΑΠΕ με ισχυρό χαρτοφυλάκιο ώριμων έργων. Μάλιστα, τα δύο τελευταία στοιχεία είναι που αποτελούν εκ των σημαντικότερων κινήτρων για την προσέλκυση των υποψήφιων αγοραστών.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 14:49 - 30 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.