ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραβείο... ευρυζωνικότητας στη Φινλανδία- Περισσότερες συνδέσεις από κατοίκους!

09:29 - 29 Ιουν 2015 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Βραβείο... ευρυζωνικότητας στη Φινλανδία- Περισσότερες συνδέσεις από κατοίκους!
Τον τίτλο της πιο συνδεδεμένης χώρας στον κόσμο, όσον αφορά τις κινητές ευρυζωνικές συνδέσεις στο Ίντερνετ, κατέχει η Φινλανδία. Η χώρα, με 132 φορητές ευρυζωνικές συνδέσεις ανά 100 κατοίκους, όπως και άλλα έξι κράτη παγκοσμίως, διαθέτουν μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών mobile internet σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Μάλιστα, η Φινλανδία απέχει μακράν από τη δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη Ιαπωνία, όπου η σχετική αναλογία είναι 116 mobile συνδέσεις για πρόσβαση στο Διαδίκτυο ανά 100 κατοίκους.

Στην άλλη άκρη της λίστας των χωρών, με την υψηλότερη αναλογία mobile ευρυζωνικών συνδρομών στον πληθυσμό, βρίσκεται η Ελλάδα. Η χώρα μας, από κοινού με την Τουρκία και την Πορτογαλία, κατέχει την προτελευταία θέση της σχετικής κατάταξης, την οποία έχει συντάξει ο Οργανισμός Οικονομικής  Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OOΣΑ), εξετάζοντας τις επιδόσεις 122 χωρών ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, όπως και στην Τουρκία και την Πορτογαλία, η αναλογία είναι 38 συνδρομητές mobile broadband υπηρεσιών για σύνδεση στο Ίντερνετ, ανά 100 κατοίκους. Τη χειρότερη επίδοση στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, έχει η Ουγγαρία όπου αντιστοιχούν 32 συνδρομές φορητών υπηρεσιών σύνδεσης στο Διαδίκτυο ανά 100 κατοίκους.

Πλην της Φινλανδίας και της Ιαπωνίας, οι άλλες πέντε χώρες, όπου οι συνδρομές σε mobile broadband υπηρεσίες υπερβαίνουν το σύνολο του πληθυσμού, είναι η Αυστραλία με 115 συνδρομές ανά 100 κατοίκους, η Σουηδία με 113 ανά 100 κατοίκους, η Δανία με 112 συνδρομές ανά 100 κατοίκους, η Νότιος Κορέα με 105 ανά 100 κατοίκους και οι ΗΠΑ με 101 συνδρομητές σε υπηρεσίες mobile broadband ανά 100 κατοίκους.

Στον αντίποδα, επιδόσεις καλύτερες της Ελλάδας, αλλά σίγουρα πολύ κάτω του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ, εμφανίζει μια σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων το Μεξικό (40 συνδέσεις ανά 100 κατοίκους), η Χιλή (43 συνδέσεις ανά 100 κατοίκους), η Σλοβενία (με 44), το Ισραήλ (με 51) και ο Καναδάς (με 56).

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ο μέσος όρος των συνδέσεων σε mobile broadband υπηρεσίες για σύνδεση στο Ίντερνετ είναι 78 ανά 100 κατοίκους στα 122 κράτη, που αξιολογεί η έρευνα του ΟΟΣΑ.

Επιπλέον, από την ανάλυση των σχετικών στοιχείων, προκύπτει ισχυρή παρουσία των ευρωπαϊκών κρατών στη λίστα με τις πιο συνδεδεμένες χώρες του κόσμου. Για την ακρίβεια, οι μόνες μη ευρωπαϊκές παρουσίες είναι η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νότιος Κορέα, οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς, το Ισραήλ, η Χιλή, το Μεξικό και η Τουρκία.

Πηγή: ΣΕΠΕ

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.