ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Who deleted me”: Η εφαρμογή που σαρώνει το Facebook

09:51 - 08 Ιουλ 2015 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
“Who deleted me”: Η εφαρμογή που σαρώνει το Facebook
Είναι πολλές οι φορές που κάποιες εφαρμογές υποσχέθηκαν να εμφανίσουν στους χρήστες του Facebook ότι έχουν τη δυνατότητα να τους δείξουν ποιοι τους “παρακολουθούν” και ποιοι τους έχουν διαγράψει από φίλους. Ωστόσο, οι προσπάθειες όλων αυτών των εφαρμογών κρίνονται άκαρπες και δεν καταφέρνουν να εκπληρώσουν τις προσδοκίες των χρηστών. 

Τέρμα τα ψέματα! Αυτή τη φορά φαίνεται ότι κάποιος τα κατάφερε να δημιουργήσει μια εφαρμογή η οποία μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να διαπιστώσουν ποιος τους έχει διαγράψει από φίλο, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι προγραμματιστές της εφαρμογής Anthony Kuske και Alex Freimanis.

Πρόκειται για την εφαρμογή “Who Deleted Me on Facebook”, η οποία διατίθεται δωρεάν για συσκευές Android [Google Play Link], iOS [iTunes Link] και ως extension για τον Chrome browser [Chrome Store Link].

H εφαρμογή ξεκινά να μετρά τους φίλους ενός χρήστη που απενεργοποίησαν το προφίλ του ή που τον διέγραψαν από τη λίστα των φίλων τους, από τη στιγμή που θα την εγκαταστήσει στο smartphone ή στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome και δεν μπορεί να υπολογίσει τι έχει γίνει πριν από την εγκατάστασή της. Ταυτόχρονα, το “Who Deleted me”, βρίσκει με μεγάλη ακρίβεια την ώρα και την ημέρα που χρησιμοποίησαν οι φίλοι ενός χρήστη το κοινωνικό δίκτυο για τελευταία φορά .

Είναι μια εφαρμογή ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση, καθώς μετά την εγκατάσταση το μόνο που καλείται να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει την εφαρμογή με τον λογαριασμό Facebook του για να εμφανιστεί ο αριθμός των φίλων του. Επιλέγοντας “View Friend List” θα του μεταφερθεί σε ένα άλλο μενού με διάφορες λίστες, στις οποίες περιλαμβάνονται τα New, Deleted You, You Deleted, Deactivated και Current.

O Independent αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το τεράστιο ενδιαφέρον των χρηστών για την εν λόγω εφαρμογή είχε ως αποτέλεσμα να “να πέσει” και να ξανανέβει αρκετές φορές, λόγω υπερφόρτωσης των servers. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ratings της εφαρμογής να “πατώσουν” συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής μόνο 1 στα 5 αστέρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:14 - 08 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.