ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gartner: Κορυφαία η ΕΥ στις συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφορικής

13:17 - 13 Δεκ 2017 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Gartner: Κορυφαία η ΕΥ στις συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφορικής
Η Gartner Inc. κατέταξε την ΕΥ στην πρώτη θέση παγκοσμίως ως προς την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής στους κλάδους χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Η κατάταξη βασίζεται στον κύκλο εργασιών και το μερίδιο αγοράς για το 2016, σύμφωνα με την έκθεση, Market Share Analysis: IT Services, Worldwide 2016.

Σύμφωνα με την έκθεση, «η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών πληροφορικής αυξήθηκε κατά 3,2% σε δολάρια ΗΠΑ (4,1% σε σταθερό νόμισμα) το 2016». Η έκθεση επισημαίνει, επίσης, ότι οι χρήστες επιχειρηματικών συμβουλευτικών υπηρεσιών αναζητούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά αποτελέσματα, όπως βελτιωμένες αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, σημαντική μείωση λειτουργικού κόστους, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ή τη δημιουργία εσόδων από νέα προϊόντα ή αγορές.

Ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Εταίρος της ΕΥ Ελλάδος και Επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δηλώνει: «Οι τράπεζες βρίσκονται σε ένα σχεδόν διαρκές καθεστώς αλλαγών, με τις οποίες πρέπει να καταφέρουν να συμβαδίσουν, ενσωματώνοντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα και υιοθετώντας την ψηφιακή τεχνολογία. Παράλληλα, καλούνται να βελτιώσουν τις οικονομικές τους επιδόσεις, να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες εποπτικές απαιτήσεις, αλλά και να προχωρήσουν σε καινοτομίες, προκειμένου να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στην ΕΥ, στηρίζουμε ενεργά τους πελάτες μας σε αυτή τη σημαντική τους πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Ο κ. Λεωνίδας Κωβαίος, εταίρος στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Ελλάδος, με αφορμή την ανάδειξη της ΕΥ από την Gartner, αναφέρει: «Στην Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο, η ΕΥ πρωτοπορεί, στηρίζοντας τους πελάτες της, όχι μόνο στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αλλά και σε όλους τους κλάδους, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Η ενσωμάτωση εξελίξεων, όπως η αυτοματοποίηση ρομποτικών διαδικασιών (RPA) και η τεχνητή νοημοσύνη (AI), αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις του κλάδου διεθνώς ανταγωνιστικές. Στην ΕΥ, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των πελατών μας για να συμβαδίζουν με τις εξελίξεις της ψηφιακής τεχνολογίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.