ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marathon Venture Capital:Επένδυση στο επιχειρηματικό λογισμικό της Cube Revenue Management

22:36 - 29 Μαρ 2018 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Marathon Venture Capital:Επένδυση στο επιχειρηματικό λογισμικό της Cube Revenue Management
Η Cube Revenue Management (www.cuberm.com), με πελάτες-επιχειρήσεις του Fortune 500 και εγκατεστημένη βάση χιλιάδων χρηστών σε περισσότερες από 20 χώρες στην Ευρώπη, λαμβάνει χρηματοδότηση από τη MarathonVenture Capital για να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο του ιατρικού εξοπλισμού, των φαρμάκων και της τεχνολογίας χάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ και χιλιάδες ώρες παραγωγικής εργασίας σε διαδικασίες που σχετίζονται με τη διαχείριση των εσόδων τους (Revenue Management). Διαδικασίες όπως ο εντοπισμός της βέλτιστης τιμής ανά πελάτη και η αποδοτική διαχείριση των προσφορών, από απλές προτάσεις μέχρι πολύπλοκους διαγωνισμούς και θέματα συμμόρφωσης (compliance), είναι μερικά από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τέτοιοι οργανισμοί.

Ενδεικτικά, μία τυπική προσφορά εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού προς ένα νοσοκομείο περιλαμβάνει χιλιάδες κωδικούς προϊόντων. Η διαμόρφωση μιας τέτοιας προσφοράς απαιτεί, μεταξύ άλλων, τον ορισμό τιμής, έκπτωσης και κινήτρων για κάθε κωδικό, καθώς επίσης τη λήψη πληθώρας εσωτερικών εγκρίσεων. Μεγάλες εταιρείες του κλάδου απασχολούν χιλιάδες πωλητές που διαμορφώνουν καθημερινά εκατοντάδες τέτοιες προτάσεις. Ωστόσο, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι, ακόμα και σήμερα, παρωχημένα, όπως κοινά φύλλα Excel και email, που αναμενόμενα οδηγούν σε υποβέλτιστες αποφάσεις, απώλεια εσόδων και μειωμένη παραγωγικότητα.

Το όραμα της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων οδήγησε στη δημιουργία της Cube Revenue Management

Η ομώνυμη  σουίτα λογισμικού βοηθά τις μεγάλες επιχειρήσεις: (α) να αυξήσουν τα έσοδά τους εντοπίζοντας τις σωστές τιμές και πολιτικές και την επίδρασή τους στις μελλοντικές πωλήσεις και (β) να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις κρίσιμες εμπορικές τους διαδικασίες. Για παράδειγμα, ένας πωλητής μπορεί να διαμορφώσει μία προσφορά μέσα από την iPad εφαρμογή της εταιρείας, η οποία εξασφαλίζει τη συμμόρφωση και λαμβάνει τις αναγκαίες εγκρίσεις αυτόματα.

Το λογισμικό της εταιρίας χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε Fortune 500 επιχειρήσεις με χιλιάδες πωλητές σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρία έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναγνωριστεί ως ανερχόμενος παίκτης στη διεθνή αγορά του RevenueManagement.

H Cube Revenue Management εισάγει πλήθος καινοτομιών, αξιοποιώντας πολλά έτη έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και πρακτικής εφαρμογής στις επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία PredictiveIntelligence της εταιρίας βασίζεται σε ένα συνδυασμό machinelearning και εφαρμοσμένων οικονομικών και βοηθά τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν επιχειρηματική αξία μέσα από τα δεδομένα που διαθέτουν. Επίσης, η τεχνολογία Plug n PlayBusiness Logic επιτρέπει σε χρήστες χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις να ενσωματώσουν αυτόματα εμπορικούς κανόνες μέσα στη σουίτα λογισμικού.

Οι ιδρυτές της Cube Revenue Management συγκεντρώνουν ολοκληρωμένη εμπειρία στις επιχειρηματικές εφαρμογές λογισμικού. Ο Κώστας Οικονομόπουλος, CEO, φέρει πολυετή επιχειρηματική δραστηριότητα στο επιχειρηματικό λογισμικό με εμπειρία στα Life Sciences και άλλους κλάδους.  Ο Γιώργος Μπορέτος, CMO, έχει εικοσαετή καριέρα σε διευθυντικές θέσεις στο marketing και τις πωλήσεις σε εταιρίες λογισμικού. Ο Φίλιππος Κυτίνος, CTO, σχεδιάζει εφαρμογές λογισμικού για κρίσιμες επιχειρηματικές διαδικασίες οργανώνοντας μεγάλες ομάδες softwaredevelopers τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Η Cube Revenue Management ανακοινώνει σήμερα την ολοκλήρωση επενδυτικού γύρου από την Marathon Venture Capital. Η επένδυση πρόκειται να αξιοποιηθεί για την διεύρυνση της ομάδας, την ανάπτυξη των προϊόντων της εταιρείας και τη μεγέθυνση της πελατειακής της βάσης στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Μεταξύ άλλων, η εταιρία επενδύει συστηματικά σε σύγχρονες τεχνολογίες Cloud (MS Azure, Docker κτλ.), εύχρηστα περιβάλλοντα ανάπτυξης (.netCore, AngularJS κτλ.) και εργαλεία Machine Learning (Python, R κτλ).

«Η απώλεια εσόδων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να ανταποκριθούν σε αυτό, διαμορφώνοντας τη σωστή τιμή στη σωστή στιγμή με έναν αποτελεσματικό τρόπο», ανέφερε ο Κώστας Οικονομόπουλος. «Εργαζόμαστε σκληρά επενδύοντας διαρκώς σε τεχνολογίες Cloud και MachineLearning, ώστε να καθιερωθούμε ως η επόμενη γενιά λογισμικού revenuemanagement.»

O Γιώργος Τζιραλής, Partner στη Marathon Venture Capital, προσθέτει: «Έμπειρη ομάδα, σημαντικό πρόβλημα, ολοκληρωμένο τεχνολογικό προϊόν και μεγάλοι πρώτοι πελάτες – ο Κώστας, ο Γιώργος και ο Φίλιππος αλλάζουν τη διαχείριση εσόδων στις μεγάλες εταιρείες και είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στη διαδρομή τους.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.