ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Quest: Επενδύσεις 1,9 εκατ. ευρώ- Νέο κατάστημα iStorm A.E. στη Λεμεσό Κύριο

06:00 - 11 Οκτ 2018 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Quest: Επενδύσεις 1,9 εκατ. ευρώ- Νέο κατάστημα iStorm A.E. στη Λεμεσό
To 2018 θα είναι θετική χρονιά για τον όμιλο Quest, καθώς τα μεγέθη των ενοποιημένων πωλήσεων και λειτουργικών κερδών - εφόσον δεν υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη - εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε αντίστοιχα επίπεδα όπως αυτά του α΄ εξαμήνου 2018 ενώ οι κεφαλαιακές και λοιπές επενδύσεις θα είναι υψηλότερες σε σχέση με το φετινό εξάμηνο προερχόμενες κυρίως από αναπτυξιακές επενδύσεις που θα αφορούν στον Κλάδο των Ταχυδρομικών υπηρεσιών και από ενδεχόμενες εξαγορές. Έτσι στο σύνολο του 2018 εκτιμάται ότι η πορεία του ομίλου θα είναι θετική σε σχέση με το 2017 σε όλες τις βασικές γραμμές των αποτελεσμάτων Πωλήσεων, κερδών και λειτουργικής κερδοφορίας.

Πόσα κεφάλαια για επενδύσεις διατέθηκαν το  πρώτο εξάμηνο του 2018

Συνολικές επενδύσεις ύψους  1,9 εκατ. που αφορούν κυρίως την υποστήριξη των υφιστάμενων δραστηριοτήτων (πληροφορική, ταχυδρομικές υπηρεσίες, ηλεκτρονικές συναλλαγές, παραγωγή ενέργειας) υλοποίησε κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης ο εισηγμένος όμιλος.

Για το υπόλοιπο 2018, βασικός στόχος της Quest είναι η διατήρηση ενός μοντέλου λειτουργίας με περιορισμένο λειτουργικό κόστος για τα ενοποιημένα μεγέθη του oμίλου, η επαναξιολόγηση και βελτίωση της δομής του oμίλου. Παράλληλα δίνεται βαρύτητα στην ενίσχυση και ανάπτυξη των οργανικών μεγεθών των θυγατρικών εταιρειών για την επίτευξη των στόχων τους, καθώς και την υλοποίηση των στρατηγικών πλάνων τους αλλά και στην αναζήτηση νέων ευκαιριών επενδύσεων στους ίδιους ή σε νέους τομείς με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Nέα  προϊόντα από την Cardlink

Η θυγατρική Cardlink((παροχή υπηρεσιών δικτύου τερματικών POS)  είναι σε φάση ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών κάποια από τα οποία αναμένεται να προσφερθούν στην αγορά από αυτή τη περίοδο και μέχρι το τέλος του 2018.

 Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 η ζήτηση για τερματικά με βάση τον Ν.4416/2016 παρουσιάστηκε μειωμένη σε σχέση με τις προβλέψεις. Από την άλλη πλευρά η αύξηση των συναλλαγών συνεχίζεται με ρυθμούς λίγο μεγαλύτερους από τις προβλέψεις. Ως εκ τούτου η διοίκηση της Quest συνεχίζει να αναμένει ότι  το 2018 θα είναι μια σταθεροποιητική χρονιά για την Cardlink ως προς τα έσοδα. Η συγκράτηση των δαπανών και οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά συνεισέφεραν στη βελτίωση του κόστους με αποτέλεσμα καλύτερη επίδοση σε επίπεδο EBITDA που αναμένεται να συνεχισθεί και στο δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Νέο κατάστημα στη Λεμεσό της Κύπρου

 Η  iStorm Α.Ε. (Καταστήματα Λιανικής Apple - Apple Premium Reseller) δραστηριοποιείται στην αγορά από το 2010 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη και λειτουργία προτύπων καταστημάτων αποκλειστικά για προϊόντα Apple (Apple Premium Reseller - APR). Τα καταστήματα iStorm προσφέρουν τη βέλτιστη εμπειρία του οικοσυστήματος της Apple, καθώς διαθέτουν όλα τα προϊόντα Apple, μια ευρεία ποικιλία περιφερειακών και αξεσουάρ, κορυφαία εξυπηρέτηση και τεχνική υποστήριξη, δωρεάν σεμινάρια και προσωπικό με εξειδικευμένη γνώση.

Η διοίκηση στοχεύσει  στην περαιτέρω εξάπλωση της αλυσίδας iStorm με νέο κατάστημα στη Λεμεσό της Κύπρου. Στόχος είναι το νέο κατάστημα στην Λεμεσό να ανοίξει μέσα στο μήνα που διανύουμε , γεγονός το οποίο θα εδραιώσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της εταιρείας στην Κύπρο. 

Σήμερα λειτουργούν επτά (7) συνολικά καταστήματα iStorm, εκ των οποίων τα τέσσερα (4) στην Αθήνα, δύο (2) στη Θεσσαλονίκη και ένα (1) στο κέντρο της Λευκωσίας στην Κύπρο. Το 2018 ξεκίνησε πολύ θετικά για την εταιρεία παρά τη δύσκολη αγορά και την χαμηλή κατανάλωση. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 έκλεισε με ισχυρή αύξηση πωλήσεων 19%, η οποία οφείλεται στην ισχυρή ζήτηση των προϊόντων Apple. Και τα 7 καταστήματα (6 στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο) καταγράφουν αύξηση πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο του έτους. 

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 01:34 - 11 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.