ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα $3,7τρισ. η παγκόσμια δαπάνη για την Πληροφορική το 2018

13:48 - 23 Οκτ 2018 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Στα $3,7τρισ. η παγκόσμια δαπάνη για την Πληροφορική το 2018
Αυξημένη θα είναι και φέτος, αλλά και το 2019, η παγκόσμια δαπάνη πολιτών και επιχειρήσεων για τον τομέα της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών. Οι παγκόσμιες δαπάνες για ΤΠΕ αναμένεται να ανέλθουν συνολικά σε $3,8 τρις το 2019, καταγράφοντας αύξηση 3,2% από τις αναμενόμενες για φέτος, που εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των $3,7 τρισ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Gartner Inc., ενώ η αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών και η πιθανότητα για εμπορικούς “πολέμους” εξακολουθούν να παίζουν ρόλο στις προοπτικές για δαπάνες ΤΠΕ, η παγκόσμια δυναμική της τεχνολογίας δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για αισιόδοξες προβλέψεις. Οι αναλυτές της εταιρείας, όπως αναφέρει το sepe.gr, υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας δαπάνης για ΤΠΕ θα προέλθει από μια σειρά επιμέρους τομέων, όπως η χρήση των υπηρεσιών cloud, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για ψηφιακό μετασχηματισμό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Gartner, οι δαπάνες για το λογισμικό των επιχειρήσεων προβλέπεται να παρουσιάσουν την υψηλότερη ανάπτυξη, με αύξηση 8,3% το 2019. Το λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS) προωθεί την ανάπτυξη σε όλα σχεδόν τα τμήματα λογισμικού, ειδικά στο CRM, λόγω της αυξημένης εστίασης στην παροχή καλύτερης εμπειρίας στον πελάτη. Το λογισμικό Cloud θα αυξηθεί σε πάνω από 22% φέτος, σε σύγκριση με αύξηση 6% για όλες τις άλλες μορφές λογισμικού. 

Επενδύσεις στην ασφάλεια
Η ασφάλεια των δεδομένων και η διασφάλιση της ιδιωτικότητας θα απορροφήσουν, επίσης, μεγάλο μέρος των δαπανών για ΤΠΕ τόσο το 2018, όσο και το 2019. Το 80% των ερωτηθέντων CIOs (Chief Information Officers) παγκόσμιων έχουν αναπτύξει ή σχεδιάζουν να αναπτύξουν λογισμικό για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τους επόμενους 12 μήνες.

Στο μεταξύ, οι δαπάνες για συστήματα data centers αναμένεται να αυξηθούν κατά 6% το 2018, ενώ η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 1,6% το 2019.

Οι υπηρεσίες πληροφορικής θα αποτελέσουν, επίσης, βασικό μοχλό ανάπτυξης για τις δαπάνες πληροφορικής το 2019, καθώς η αγορά προβλέπεται να φθάσει το $1 τρις, ενισχυμένη κατά 4,7% από το 2018. Σε μια πρόσφατη μελέτη της Gartner, το 46% των επιχειρήσεων ανέφεραν ότι οι υπηρεσίες πληροφορικής και η ενοποίηση των προμηθευτών ήταν στις τρεις καλύτερες προσεγγίσεις βελτιστοποίησης κόστους. 

Συσκευές
Οι παγκόσμιες δαπάνες για συσκευές - υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα - προβλέπεται να αυξηθούν κατά 2,4% το 2019, φθάνοντας τα $706 δις, έναντι $689 δις το 2018. Από τους επιμέρους τομείς, η ζήτηση για υπολογιστές στον εταιρικό τομέα θα είναι ισχυρή και θα συνεχιστεί μέχρι το 2020. “Οι σταθεροί υπολογιστές, οι φορητοί υπολογιστές και τα tablet έχουν φτάσει σε μια νέα κατάσταση ισορροπίας. Οι αγορές αυτές έχουν, επί του παρόντος, σταθερή ζήτηση από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις”, αναφέρει η Gartner.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.