ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MLS: Τα διαρκή placements, τα υψηλά 15ετίας και το MAIC

09:51 - 11 Δεκ 2018 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
MLS: Τα διαρκή placements, τα υψηλά 15ετίας και το MAIC
Στις 17 Οκτωβρίου, είχαμε αναφερθεί στο reporter.gr για την πρόθεση του ιδρυτή και επικεφαλής της MLS Ιωάννη Καματάκη, να γίνουν και άλλα placement στην εταιρεία, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η μετοχική της βάση, αλλά και να αποκτήσει νέα ζωτικά για την ανάπτυξή της κεφάλαια. Τότε είχαμε φιλοξενήσει δηλώσεις του κ. Καματάκη που έγιναν σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου, όπου μίλησε με πολύ ενθουσιώδη τρόπο για την εταιρεία του και το μέλλον της.

Την περασμένη Παρασκευή άλλαξε χέρια το 2,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με αγοραστή ισχυρό Έλληνα επιχειρηματία και πωλητή τον κ. Καματάκη. Επρόκειτο δηλαδή για ένα δεύτερο placement, σε Έλληνα μέτοχο αυτή τη φορά, μετά το προηγούμενο που είχε γίνει τον Οκτώβριο, όταν ξένη επενδυτική τράπεζα με έδρα το Λονδίνο αγόρασε το 3,3% της MLS, με πωλητή επίσης τον κ. Καματάκη.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή άλλαξαν χέρια 360.000 μετοχές, ήτοι το 2,9% των μετοχών, προς 4,33 ευρώ εκάστη μετοχή.

 

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η MLS βρίσκεται σε εξαιρετικό… momentum σε πολλά επίπεδα, εν μέσω οργασμού εξελίξεων, σε μετοχικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Η εταιρεία έτσι κι αλλιώς είναι σε αναπτυξιακή τροχιά, οπότε χρειάζεται κεφάλαια ανάπτυξης και νέους partners.

Γι’ αυτό άλλωστε, όπως είχε τονίζει στην εκδήλωση του Χ.Α. ο κ. Καματάκης, η εταιρεία συμμετείχε στο road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο το Σεπτέμβριο (που έφερε ήδη δύο ο placement), ενώ είχε γνωστοποιήσει ότι η MLS προχώρησε και σε δικό της, ανεξάρτητο road show στο Λονδίνο λίγο αργότερα.

Αιχμή του δόρατος το επόμενο διάστημα για την εταιρεία θα είναι το MAIC, το νέο καινοτόμο προϊόν που μετά από πολλά χρόνια έρευνας δημιούργησε το τμήμα έρευνας της επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη. Το MAIC – προέρχεται από τα αρχικά των MLS Artificial Intelligence Center – είναι μια έξυπνη συσκευή σταθερής – οικιακής βάσης, το οποίο ενσωματώνεται πλέον σε όλες τις συσκευές της.

Το MAIC αλληλοεπιδρά με τον χρήστη καθώς χρησιμοποιεί τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής για την εκτέλεση ενεργειών όπως κλήσεις, sms, e-mails, αναζήτηση στο Internet ή στο YouTube, GPS και πληροφορίες για τα κοντινά φαρμακεία, νοσοκομεία, τράπεζες, πρατήρια καυσίμων κ.ο.κ.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της MLS

 

Θυμίζουμε πως στο 1ο εξάμηνο του 2018 η MLS παρουσίασε κύκλο εργασιών 10,54 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους έφτασαν στα 1,48 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 3,24 εκατ. ευρώ (έναντι 3,87 εκατ. ευρώ πέρυσι). Η καθαρή θέση διαμορφώθηκε σε 27 εκατ. ευρώ από 24,63 εκατ. ευρώ στις 30.06.2017.

Σημειώνεται πως η MLS εισήλθε επίσημα στην αγορά της Σερβίας φέτος το Μάιο και στην αγορά της Κύπρου τον Ιούνιο. Παράλληλα, ο οίκος FTSE Russell ενέταξε τη μετοχή της MLS στον Πανευρωπαϊκό δείκτη FTSE Emerging Europe Micro Cap!

Σε υψηλά περίπου 15 ετών η μετοχή

 

Η μετοχή της MLS είναι ένα από τα πλέον σταθερά και αξιόπιστα «χαρτιά» της αγοράς, εδώ και χρόνια. Εντελώς αθόρυβα έχει αναρριχηθεί σε υψηλά 15,5 ετών, σε μια ανεπανάληπτη επίδειξη αξιοπιστίας και δυναμικής, τέτοια που ελάχιστες άλλες μετοχές του Χ.Α. έχουν δείξει. Η μετοχή βρίσκεται στα 4,80 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση στα 59,6 εκατ. ευρώ. Εισήλθε στο Χ.Α. στις 13 Ιουνίου 2001.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 11 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.