ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίστηκε το πρώτο εξάμηνο η έντονα αναπτυξιακή πορεία της Entersoft

10:15 - 31 Ιουλ 2019 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Με διαρκώς εντεινόμενους ρυθμούς αυξήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Entersoft το πρώτο 6μηνο του 2019, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την τάση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε επίπεδο Ομίλου τα έσοδα ανήλθαν σε 8,04 εκ. Ευρώ έναντι 6,69 εκ. Ευρώ  την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 20,31%, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναπτύχθηκαν με ισχυρότερο ρυθμό και ανήλθαν σε 1,92 εκ. Ευρώ, έναντι 1,45 εκ. Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 32,62%.

Η άνοδος αυτή προέρχεται τόσο από την καλή επίδοση της μητρικής όσο και από τις εξαιρετικές επιδόσεις σε Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 6,37 εκ. Ευρώ, αυξημένα κατά 17,72%, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 24,32% και ανήλθαν στα 1,58 εκ. Ευρώ.

Τα αποτελέσματα του Όμιλου είναι ακόμα θετικότερα, αν συνυπολογιστεί ότι στο εξάμηνο επιβαρύνθηκαν με μη επαναλαμβανόμενα έκτακτα έξοδα ποσού 0,37 εκ. Ευρώ λόγω απομείωσης υπεραξίας θυγατρικών εταιριών που έχουν απορροφηθεί πλήρως από τη μητρική. Η έντονα αναπτυξιακή πορεία προήλθε κυρίως από την απόκτηση πολλών νέων σημαντικών πελατών σε όλα τα βασικά προϊόντα (ERP, CRM, Enterprise Mobility, WMS) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται αφενός στις οικονομίες κλίμακας που δημιουργεί η ανάπτυξη των εσόδων, αλλά και στην καλή εμπορική πορεία που έχουν πλέον τα νέα προϊόντα WMS, Mobile SFA και οι υπηρεσίες SaaS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.