ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνοεπίθεση σε 11 χώρες- Επηρέασε πάνω από 1.000 επιχειρήσεις

22:16 - 03 Ιουλ 2021 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Κυβερνοεπίθεση σε 11 χώρες- Επηρέασε πάνω από 1.000 επιχειρήσεις
Πάνω από 1.000 επιχειρήσεις έχουν πληγεί από μία τεράστια κυβερνοεπίθεση σε αλυσίδα παροχής λογισμικού (IT), σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Huntress Labs.

H επίθεση με κακόβουλο λογισμικό εκβίασης για την καταβολή λύτρων (ransomware) στοχεύει σε παρόχους υπηρεσιών IT, με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση σε πλατφόρμες εξαποστάσεως εξυπηρέτησης πελατών. Σημαντικό είναι όμως, πως οι επιθέσεις αυτές μπορεί να έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, καθώς οι χάκερς μπορεί να εισχωρήσουν και στα συστήματα των πελατών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν πληγεί πάνω από 20 πλατφόρμες εξαποστάσεως εξυπηρέτησης πελατών και ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί και άλλο.

Για να γίνει κατανοητή η ζημιά που έχει προκαλέσει αυτή η επίθεση στις επιχειρήσεις, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Σουηδία ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά τα περίπου 800 καταστήματά της στη χώρα.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET, υπάρχουν θύματα σε 11 χώρες,.

Ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Emsisoft, τουλάχιστον 18 δισεκατομμύρια δολάρια καταβλήθηκαν σε χάκερ που χρησιμοποίησαν ransomware τον περασμένο χρόνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.