ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Thales: Προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οργανισμοί και πολίτες σε θέματα κυβερνοασφάλειας

17:25 - 01 Ιουν 2022 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Thales: Προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οργανισμοί και πολίτες σε θέματα κυβερνοασφάλειας
Τους τελευταίους 12 μήνες, ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων και των περιστατικών ransomware αυξήθηκε κατά 150%, εξαιτίας της επίδρασης της πανδημίας σε συνδυασμό με την ολοένα και ταχύτερη ψηφιοποίηση της κοινωνίας μας. Αυτού του είδους οι απειλές εξελίσσονται συνεχώς καθώς οι ψηφιακές υπηρεσίες γίνονται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, τονίζει η Thales.

Ως Ευρωπαίος ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας αλλά και με ηγετική παρουσία παγκοσμίως στην προστασία δεδομένων, η Thales παρέχει τεχνογνωσία παγκοσμίου κλάσης γύρω από θέματα ασφάλειας σε κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και παρόχους που υποστηρίζουν σημαντικές υποδομές ώστε να προστατεύσουν και να υποστηρίξουν κατάλληλα τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων Thales Media Days, η Thales φέτος διεξάγει την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση με θέμα: «Κυβερνοασφάλεια: νέες απειλές, νέες προκλήσεις». 

Η Thales διαθέτει 6 επιχειρησιακά κέντρα κυβερνοασφάλειας σε όλο τον κόσμο που λειτουργούν 24/7 και περισσότερους από 3.500 εξειδικευμένους μηχανικούς στα κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα και στην κυβερνοασφάλεια, οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα καθημερινά για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και το απόρρητο των δεδομένων, την ασφάλεια των συστημάτων και την ανθεκτικότητα του δικτύου καθώς και για να παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Στη φετινή εκδήλωση Thales Media Day είχαμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα των εμπλεκόμενων τεχνολογιών και πώς αυτές χρησιμοποιούνται στην πράξη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πέντε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με ειδικούς της Thales και προσκεκλημένους ομιλητές, καθώς και 10 παρουσιάσεις και εκπαιδευτικές συνεδρίες που σχεδιάστικαν ειδικά για την εκδήλωση. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρέχει μια επισκόπηση των κυβερνοαπειλών σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και των αντίμετρων που προσφέρει η Thales.

Την Τρίτη 31 Μαΐου, η Thales παρουσίασε ορισμένες από τις εφαρμογές των λύσεων και των τεχνολογιών της στους τομείς της ταυτοποίησης και διακυβέρνησης, της διδασκαλίας και εκπαίδευσης, του εντοπισμού και απόκρισης και της προστασίας δεδομένων. Η Thales, ειδικός στην ολοκλήρωση συστημάτων, προσφέρει μια πλήρη σειρά λύσεων και υπηρεσιών που συμπεριλαμβάνουν συμβουλευτικές υπηρεσίες, ελέγχους ασφαλείας, προστασία δεδομένων, διαχείριση ψηφιακής αξιοπιστίας, κυβερνοασφαλή σχεδιασμό συστημάτων, ενσωμάτωση συστημάτων, πιστοποίηση και υποστήριξη κύκλου ζωής, εντοπισμό κυβερνοαπειλών, εντοπισμό εισβολών και επίβλεψη ασφάλειας.

Η Thales με βάση την εμπειρία που έχει αποκομίσει από την συνεργασία της με εκατό σημαντικούς πελάτες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των 18 εκ των 20 μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου και 9 εκ των 10 κολοσσών του διαδικτύου, φέρει σημαντική γνώση και εξειδίκευση για το σημερινό τοπίο των κινδύνων στον κυβερνοχώρο.

Ο Όμιλος έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς εφαρμόζονται οι τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας του σε μια σειρά από διαφορετικά περιβάλλοντα όπως, λιμενικές εγκαταστάσεις,
εργοστασιακές μονάδες, δορυφορικά συστήματα και αεροσκάφη. Επίσης, πέρα από τις παρουσιάσεις μελλοντικών προϊόντων και λύσεων, μια σειρά από συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης έφερε σε επαφή υψηλού επιπέδου ειδικούς από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ESA, τη Google Cloud, την ABI Research, τη Renault, την NDEC Technology Hub από την Ουαλία, τη Γαλλική εταιρεία Diateam, την Chimere by Thales, την ERCOM και πολλούς ειδικούς από την Thales.
 
Οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης επικεντρώθηκαν στα ακόλουθα θέματα:
 
1. Πώς διασφαλίζουμε την κυριαρχία στον κυβερνοχώρο για την Ευρώπη;
2. Διαθέτουμε την κατάλληλη τεχνολογία για την προστασία του κυβερνοχώρου σήμερα;
3. Πώς δίνει η κυβερνοασφάλεια τη δυνατότητα στους πολίτες να ενεργούν με ασφάλεια στην
καθημερινή τους ζωή;
4. Πώς μπορούν οι εταιρείες να προστατεύσουν τα δεδομένα των πελατών και των εργαζομένων
τους;
5. Πώς μπορεί η κυβερνοασφάλεια να διαμορφώσει τη βιώσιμη κινητικότητα;
Δέκα παρουσιάσεις που επισημαίνουν τις καινοτομίες στη ψηφιακή ταυτοποίηση, σε σημαντικές
υποδομές, σε κινητικότητα και στην εξ αποστάσεως εργασία:
1. Εγχειρίδιο της Thales για κυβερνοαπειλές
2. Διασφάλιση της ψηφιακής μου ταυτότητας
3. Ενίσχυση της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο στην εργοστασιακή επιχειρησιακή τεχνολογία
4. Προσομοίωση κυβερνοεπιθέσεων σε ζωτικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία για την καλύτερη
κατανόηση του κινδύνου (παράδειγμα με λιμενικές εγκαταστάσεις)
5. Εντοπισμός κυβερνοαπειλών σε διαστημικά συστήματα
6. Παροχή διαδικτυακής μυστικότητας στις εταιρείες μέσω τεχνολογιών του darknet
7. Εφαρμογή αυτοκινητιστικής κυβερνοασφάλειας με επίκεντρο το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου
8. Παροχή κυβερνοασφαλούς συνδεσιμότητας στα αεροσκάφη
9. Ασφαλής συνεργασία με την λύση πρώτου ασφαλούς επιπέδου που βασίζεται σε τεχνολογία cloud
10. Διασφάλισης της εξ αποστάσεως εργασίας και προστασία δεδομένων: παράδειγμα Google Workspace
 
Δραστηριότητες και θέσεις εργασίας της Thales στον τομέα της κυβερνοασφάλειας
 
Το 2022, η Thales προσλαμβάνει 11.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 1.000 μηχανικών κυβερνοασφάλειας, για να ενισχύσει την αντιμετώπιση των τεχνολογικών προκλήσεων και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Ευκαιρίες σταδιοδρομίας υπάρχουν στους εξής τομείς:
 
• Αρχιτεκτονική κυβερνοασφάλειας: αρχιτέκτονας κυβερνοασφάλειας του διαστήματος
• Συμβουλευτική κυβερνοασφάλειας: σύμβουλος κυβερνοασφάλειας
• Μηχανική και συμβουλευτικές υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας: μηχανικός κυβερνοασφάλειας IV/QA
(integrator validation/qualification)
• Αξιολόγηση κυβερνοασφάλειας (κόκκινη ομάδα): αξιολογητής ασφάλειας τεχνολογίας
• Κίνδυνος διακυβέρνησης και συμμόρφωση κυβερνοασφάλειας: project ISS manager
• Παρακολούθηση κυβερνοασφάλειας: SOC manager
 
Επιπλέον, η Thales ανακοίνωσε την Τρίτη, 17 Μαΐου, την εξαγορά των S21sec και Excellium, δύο σημαντικών φορέων του τομέα της συμβουλευτικής και υπηρεσίες διαχείρισης κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη. Η Thales ενισχύει τις δραστηριότητές της σχετικά με την κυβερνοασφάλεια και την παρουσία της στην Ισπανία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.
 
Με ηγετική παρουσία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, η Thales εμπλέκεται σε κάθε επίπεδο της αλυσίδας αξίας της κυβερνοασφάλειας, προσφέροντας λύσεις που ποικίλουν από την αξιολόγηση κινδύνου έως την προστασία σημαντικών υποδομών και που υποστηρίζονται από ολοκληρωμένες δυνατότητες εντοπισμού απειλών και ανταπόκρισης.
 
Οι προσφερόμενες λύσεις βασίζονται σε τρεις οικογένειες προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες απέφεραν πάνω από 1 δισ. ευρώ σε πωλήσεις το 2021:
 
• Την λύση Cybels, μια πλήρη σουίτα υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας που περιλαμβάνει αξιολόγηση
κινδύνου, εκπαίδευση και προσομοίωση, και εντοπισμό και απόκριση σε κυβερνοεπιθέσεις
• Υψηλών προδιαγραφών προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων κρυπτογραφικών και αισθητήρων για
την προστασία σημαντικών συστημάτων πληροφορικής
• Την πλατφόρμα ασφάλειας δεδομένων CipherTrust, το SafeNet Trusted Access Identity & Access
Management ως λύση υπηρεσίας, και οι ευρύτερες προτάσεις προστασίας και αδειοδότησης σε cloud
 
«Σε έναν κόσμο που είναι κατεξοχήν σε σύνδεση, η κυβερνοασφάλεια έχει γίνει ο πυρήνας των υποδομών ζωτικής σημασίας καθώς οι απειλές μετακινούνται από τον εικονικό χώρο στον πραγματικό κόσμο. Η νέα δομή του κυβερνοχώρου απαιτεί ισχυρή, συντονισμένη απόκριση από χώρες και βιομηχανίες. Η τρίτη αυτή διοργάνωση της Thales Media Day εστιάζει στην απότομη αύξηση των απειλών που δέχεται ο κυβερνοχώρος σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής και εξηγεί τις λύσεις που προσφέρει η Thales για την αντιμετώπισή τους». - Patrice Caine, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Thales.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.