ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιδότηση έως 70% για τις επιχειρήσεις πληροφορικής και software

12:05 - 01 Ιουλ 2022 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Επιδότηση έως 70% για τις επιχειρήσεις πληροφορικής και software
Για την υποστήριξη του κλάδου ψηφιακών τεχνολογιών, ξεκίνησε το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων & Υπηρεσιών» το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και διάθεση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας τους.

Tο πρόγραμμα παρέχει επιδότηση έως 70% για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που καλύπτουν όλο τον κύκλο ανάπτυξης ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών (new product development).

Προβλέπεται περιορισμένη διάρκεια υποβολής αιτήσεων, με προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Προϋπολογισμός Έργων

Τα έργα που θα προταθούν προς ενίσχυση στο πλαίσιο του Προγράμματος μπορούν να έχουν προϋπολογισμό από € 200.0000 έως € 2.000.000.

Το Πρόγραμμα ενισχύει επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης και εμπορικής αξιοποίηση νέων, καινοτόμων και ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνουν: 

  • Ενέργειες όπως έρευνα αγοράς, μελέτη σκοπιμότητας, απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων για την ανάπτυξη των νέων προϊόντων
  • Δραστηριότητες ανάπτυξης των νέων ψηφιακών προϊόντων/ υπηρεσιών
  • Συμπληρωματικές δραστηριότητες εμπορικής αξιοποίησης των νέων προϊόντων και υπηρεσιών

Ένταση επιδοτήσεων ανά μέγεθος επιχείρησης

Μέγεθος επιχειρήσεων

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Προπαρασκευαστικές

δραστηριότητες

Ανάπτυξη του προϊόντος

Εμπορική αξιοποίηση

Πολύ μικρές – Μικρές 

Έως 70%

Έως 50%

Έως 50%

Μεσαίες

Έως 60%

Έως 50%

Έως 50%

Μέγιστο ποσοστό επιδότησης ανά κατηγορία δαπανών

 

  • Δαπάνες προσωπικού (≥40% προϋπολογισμού)
  • Υπηρεσίες Τρίτων (≤50% προϋπολογισμού)
  • Πρόσθετα γενικά έξοδα (≤15% προϋπολογισμού)
  • Δαπάνες οργάνων & εξοπλισμού (≤20% προϋπολογισμού)

 

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Ενισχύονται υφιστάμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες ασκούν οικονομική δραστηριότητα με έδρα ή υποκατάστημα στην Ελληνική Επικράτεια, συνιστούν νομική οντότητα (Α.Ε., ΕΠΕ, Ο.Ε.,Ε.Ε, Ι.Κ.Ε, Ατομική Επιχείρηση, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, Συνεταιρισμός) ή Ατομική Επιχείρηση και απασχολούν έως 250 άτομα προσωπικό.

Κανένα τμήμα του επενδυτικού έργου δεν πρέπει να έχει ξεκινήσει να υλοποιείται πριν την υποβολή της Αίτησης Χρηματοδότησης.

Χαρακτηριστικά ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που θα συμπεριληφθούν

  • Μπορεί να απευθύνονται τόσο σε μεμονωμένους καταναλωτές (B2C), όσο και σε άλλες επιχειρήσεις (B2B/B2B2C).
  • Τεκμηριώνουν την ιδιότητα του «προϊόντος», διακρίνονται δηλαδή μεταξύ άλλων από προκαθορισμένη λειτουργικότητα ενσωματωμένη στη βασική λύση πριν την όποια προσαρμογή ανά πελάτη, υψηλό βαθμό τυποποίησης, επαναληψιμότητα στον τρόπο διάθεσης/ εφαρμογής τους ανά πελάτη, διακριτή και αναγνωρίσιμη ονομασία (branding) καθώς και δυνατότητα ένταξης σε μία συγκεκριμένη αγορά (κατηγορία προϊόντων).
    • Δημιουργείται προστιθέμενη (τεχνολογική) αξία στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου. Θεωρείται επιλέξιμη η επένδυση που δημιουργεί:
      • ένα νέο προϊόν που δεν υπήρχε ή υπήρχε μόνο ως βασική ιδέα/ πρωτότυπο (proof of concept/prototype),
      • μία ριζικά ανανεωμένη έκδοση υφιστάμενου προϊόντος βασισμένη σε καινοτόμες τεχνολογίες. Η αναφορά σε «ανανεωμένη έκδοση» δεν καλύπτει τη δημιουργία νέων εκδόσεων (releases/versions) στο πλαίσιο της συνήθους εξέλιξης ενός προϊόντος, αλλά αφορά επενδύσεις ριζικού ανασχεδιασμού (π.χ: μεταφορά legacy προϊόντος σε νέα αρχιτεκτονική ή άλλο stack, cloud native, multitenant, API enabled).
      • ένα εντελώς νέο module προϊόντος με ξεχωριστή λειτουργικότητα, το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί σε υφιστάμενη οικογένεια προϊόντων (ενδεικτικά: νέο ERP/ CRM module που προστίθεται σε υφιστάμενη σουίτα).

Η εταιρεία VK PREMIUM – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων διαθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία και εξειδίκευση, αναλαμβάνει την εκπόνηση της απαιτούμενης τεχνικοοικονομικής μελέτης για την υποβολή αίτησης επιδότησης από το νέο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων & Υπηρεσιών».

Περισσότερες πληροφορίες στo https://bit.ly/3bxYUKh ή στο τηλέφωνο 210-6835560.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.