ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Neuropublic: Γιόρτασε 20 χρόνια πορείας-Εγκαίνια του νέου κτηρίου στον Πειραιά

18:33 - 24 Ιαν 2023 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Neuropublic: Γιόρτασε 20 χρόνια πορείας-Εγκαίνια του νέου κτηρίου στον Πειραιά
Σε μια διπλά σημαντική βραδιά για τη NEUROPUBLIC, μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες με αντικείμενο την Πληροφορική και Τεχνολογία στην Ελλάδα, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, με την παρουσία πολιτικών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του τραπεζικού κλάδου και προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού και αγροτικού κόσμου, καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, η εταιρία γιόρτασε 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, αλλά και την επίσημη έναρξη λειτουργίας του δεύτερου ιδιόκτητου κτηρίου της στον Πειραιά, του εντυπωσιακού gaiasense HUB by NEUROPUBLIC.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Ρόζα Γαργαλάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της NEUROPUBLIC, η οποία δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι σπουδαία γιατί έρχεται να καρπίσει η σπορά 20 χρόνων. Απόψε, δυνατοί, έμπειροι, αποφασισμένοι, κοιτάζουμε το παρελθόν με συγκίνηση αλλά βγάζοντας και χρήσιμα συμπεράσματα, και ατενίζουμε το μέλλον με πάθος, με θάρρος, τόλμη. Προχωράμε, εξελισσόμαστε, και μεγαλώνουμε».

«Το gaiasense HUB αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της ολιστικής φιλοσοφίας της εταιρείας μας. Ένας πυρήνας καινοτομίας και γνώσης, με έμφαση στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό της χώρας», συνέχισε η κα. Γαργαλάκου για να καταλήξει λέγοντας ότι «Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα, ψηφιακή εποχή, προχωρώντας στη μετεξέλιξη της οικονομίας και της κοινωνίας μέσα από την πράσινη μετάβαση, την ψηφιοποίηση και τις νέες επενδύσεις. Έχουμε την ευθύνη σαν εταιρεία να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της “επόμενης ημέρας” και το σημερινό γεγονός δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει αισιοδοξία και χαμόγελα».

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήρε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης που τοποθετήθηκε για την ελληνική γεωργία και τη μεγάλη πρόκληση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. «Ένα από τα βασικότερα εργαλεία που έχουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε “ευφυής γεωργία”», εξήγησε. Μάλιστα, ο Υπουργός συνεχάρη τη Διοίκηση της εταιρείας για το μέγεθος της επένδυσης που έγινε στο νέο κτήριο της NEUROPUBLIC, όπως και για την επιμονή και τη σοβαρή ενασχόλησή της με την αγροδιατροφή, την οποία και περιέγραψε ως «εξαιρετικά κρίσιμη για το σύνολο της ανάπτυξης» του κλάδου.

Με τον σημαντικό ρόλο επενδύσεων όπως το gaiasense HUB στον Πειραιά που «έχει ανάγκη και η πόλη και η χώρα μας», ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος βρέθηκε και αυτός στην κοπή της κορδέλας εγκαινίων του gaiasense HUB.

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική γεωργία μίλησε ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο αποθήκευσης που, επιπλέον, φιλοξενεί και μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής ηλεκτρονικών πλακετών.

«Χρειάζεται συνένωση δυνάμεων. Χρειάζεται τεχνολογική αναβάθμιση», ξεκαθάρισε ο κ. Χαρίτσης. «Είμαστε σήμερα σε έναν χώρο που τα υλοποιεί, τα κάνει πράξη. Εγκαινιάζουμε ένα hub, το οποίο ακριβώς έχει τη δυνατότητα να δώσει διέξοδο σε νέες καινοτόμες προσπάθειες». 

Η βραδιά συνεχίστηκε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο, με χαιρετισμό του Προέδρου της NEUROPUBLIC, κ. Χριστόδουλου Αντωνιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο όραμα του ιδρυτή της εταιρείας, κ. Τάσου Γαργαλάκου.

«Αναλογιζόμενος τα διαδοχικά βήματα της διαδρομής της NEUROPUBLIC, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον ιδρυτή της εταιρείας, τον Τάσο Γαργαλάκο, ο οποίος συνέλαβε το όραμα και συσπείρωσε όλες τις αναγκαίες δυνάμεις, εμπνέοντας ταυτόχρονα το στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας», δήλωσε, συγκεκριμένα.

«Σήμερα, με συγκίνηση εγκαινιάζουμε αυτό το νέο κτήριο, το gaiasense HUB, το οποίο, όμως είναι πολλά περισσότερα από ένα κτήριο. Είναι βεβαίως η υλική αποτύπωση του οράματός μας αλλά ταυτόχρονα και μια ιδέα, ένα δυναμικό concept που εξελίσσεται, μεγαλώνει, επεκτείνεται, ένας κόμβος για την έρευνα, την ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ενεργό και δυναμικό μέρος της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης για την εθνική αλλά και ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία. Και ευελπιστούμε, επιπλέον, το νέο αυτό κτήριο να αποτελέσει και ένα τοπόσημο του σύγχρονου προσώπου της περιοχής Παπαστράτου και της πόλης του Πειραιά», κατέληξε.

Για το «στοίχημα» του Πειραιά μίλησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου. «Το στοίχημά μας εδώ στον Πειραιά είναι πρώτον να διασφαλίσουμε ότι εταιρείες σαν τη NEUROPUBLIC όταν μεγαλώνουν δεν φεύγουν από τον τόπο τους, ότι εταιρείες σαν τη NEUROPUBLIC επενδύουν στον τόπο τους», είπε, ενώ κατέληξε: «Βλέποντας την εξωστρέφεια της NEUROPUBLIC, την καινοτομία που έχει φέρει, την αξία στη μεταποίηση που έχει εδραιώσει, είμαι περήφανη. Είμαι περήφανη ως Πολιτεία, ως Ελληνίδα και είμαι ακόμη πιο περήφανη ως Πειραιώτισσα».

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας που χαρακτήρισε τη NEUROPUBLIC ως μία από τις εταιρείες με σημαντική πορεία στο χρόνο, αξιοσημείωτη αξιοπιστία, επενδυτική διάθεση και δραστηριότητα, στοιχεία εξαιρετικά σημαντικά, «ιδιαίτερα στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, των υψηλών προκλήσεων και της διαρκούς εξέλιξης».

«Εδώ, σε αυτές τις εγκαταστάσεις λαμβάνει χώρα η 4η αγροτοβιομηχανική επανάσταση», δήλωσε από το πόντιουμ ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Σπύρος Κίντζιος, ο οποίοςαναφέρθηκε και στη «στρατηγική συνεργασία» του Πανεπιστημίου με τη NEUROPUBLIC.

Λίγο μετά, ο Προέδρος του ΣΑΣΟΕΕ κ. Γεώργιος Κατσούλης, δήλωσε ότι «Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής γεωργίας», ενώ συμπλήρωσε ότι το θέμα της ευφυούς γεωργίας «προέκυψε κυρίαρχα από την Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της λαμπερής εκδήλωσης, παρουσιάστηκε και το επετειακό λεύκωμα «20 Χρόνια NEUROPUBLIC» που εκδόθηκε ειδικά για την περίσταση, με απαγγελία από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Πέρη Μιχαηλίδη και την ευγενική συμμετοχή των Γιάννη Μπουτάρη, τ. Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Κορκίδη, Προέδρου του ΕΒΕΠ,Δημήτρη Καπνιά, Senior Manager Large Scale Projects της NEUROPUBLIC, και Δρ. Αθανάσιου Πότση, Προέδρου της ΕΒΙΔΙΤΕ.

Συγκεκριμένα, όλοι τους μίλησαν για τη δυναμική και τις δυνατότητες της εταιρείας, για το ρόλο της ως φορέα γνώσης και καινοτομίας, καθώς και για την καθοριστική της συμβολή στο μέλλον της αγροδιατροφής και της ψηφιοποίησης, γενικότερα, όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση του Ιωάννη Μαυρουδή, ιδρυτικού στελέχους και μετόχου της NEUROPUBLIC.

«Όλα αυτά δεν έγιναν ούτε τυχαία ούτε και εύκολα. Επιτεύχθηκαν χάρη σε διορατικότητα και τόλμη. Τις όποιες δοκιμασίες, εμείς τις μετατρέψαμε σε ευκαιρίες. Ονειρευτήκαμε, θέσαμε στόχους και τους πραγματοποιήσαμε. Και συνεχίζουμε να τολμάμε και να κοιτάζουμε το μέλλον κατάματα, χωρίς φόβο», σχολίασε ο κ. Μαυρουδής.

Παράλληλα, το ιδρυτικό στέλεχος αναφέρθηκε στους ανθρώπους της εταιρείας, στους οποίους οφείλεται μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας της. «Στη NEUROPUBLIC ξέρουμε ποιοι είμαστε και, κυρίως, ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε», είπε, ενώ μίλησε και για μια νέα εποχή, την οποία «θεμελιώνουμε σήμερα. Ανοίγοντας ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας. Κάνοντας τώρα το επόμενο βήμα για ακόμη 20 χρόνια εξέλιξης, καινοτομίας, επιτυχίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων της ΝΔ Ιωάννης Μελάς, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας για θέματα Κλάδου Πλοίων και βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο κ. Θανάσης Πετρόπουλος, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Νίκος Μπελαβίλας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους» και μέλος της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πειραιά, ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Θεόδωρος Τζούρος, ο τέως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, οι επιχειρηματίες Θεόδωρος και Ειρήνη Καρυπίδη, ο κ. Λυκούργος Αντωνόπουλος, ICT Director OTE Group – Cosmote, ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αντιπρόεδρος της Intralot, η κα. Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, η Διευθύντρια Ερευνών της Διανέωσις, κα. Φαίη Μακαντάση, ο επιχειρηματίας κ. Νικόλαος Κουτσιανάς, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες καλαθοσφαιριστές με διεθνή αναγνώριση, και πολλοί άλλοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.