ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το έργο της Kyndryl στην Ελλάδα-Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας

09:05 - 06 Φεβ 2023 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Το έργο της Kyndryl στην Ελλάδα-Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας
Ως μία αόρατη δύναμη που υποστηρίζει κρίσιμες υποδομές τις οποίες θεωρούμε δεδομένες, χαρακτηρίζει την Kyndryl ο Managing Director της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο, Απόστολος Λεωνιδόπουλος, καθώς όπως λέει, «ηγέτες από πολλούς διαφορετικούς κλάδους επιλέγουν να συνεργαστούν με την Kyndryl για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους».

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στην τεχνολογία και τις υποδομές πληροφορικής, με έμφαση στα έργα τεχνολογίας (technology projects) και τις υπηρεσίες διαχείρισης (managed services), ολοκλήρωσε τον πρώτο χρόνο αυτόνομης παρουσίας της στην Ελλάδα με παρακαταθήκη την αναγνώρισή της ως ένας ανεξάρτητος φορέας, ενώ στόχος της για το 2023 αποτελεί η ανάπτυξη και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό. Η περίοδος προσαρμογής της Kyndryl οφείλεται στην πρόσφατη απόσχισή της από την πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, IBM (ο διαχωρισμός έγινε το Νοέμβριο του 2021). «Κατά τη διάρκεια αυτού του ενός χρόνου, μετατραπήκαμε από τμήμα υπηρεσιών πληροφορικής σε μία αυτόνομη εταιρεία που επηρεάζει την ατζέντα καινοτομίας και ψηφιοποίησης της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Λεωνιδόπουλος. Σε παγκόσμιο επίπεδο η εταιρεία έχει 90.000 εργαζόμενους, εξυπηρετεί χιλιάδες εταιρικούς πελάτες σε περισσότερες από 60 χώρες και αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους παρόχους υπηρεσιών IT, με στόχο την επίτευξη προσωποποιημένης εμπειρίας για τον πελάτη.

Πληθώρα συνεργασιών

Η Kyndryl συμμετέχει σε πολλά από τα κρίσιμα έργα τεχνολογικής υποδομής της χώρας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα, έχει εξασφαλίσει την παρουσία της σε σημαντικά έργα στην Ελλάδα, που αφορούν το G-Cloud, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το ΣΥΞΕΥΞΙΣ ΙΙ και το ΕΔΥΤΕ, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα. Στην Κύπρο, η εταιρεία έχει συμμετοχή στο υπουργείο Υγείας, αλλά και στο υπουργείο Δικαιοσύνης με το e-Justice. «Ναυαρχίδα» των συνεργατών της βάσει μεγέθους είναι η Τράπεζα Κύπρου, με τις δύο πλευρές να έχουν ανακοινώσει εντός του 2022 συμφωνία 45 εκατ. ευρώ για ένα νέο 5ετές πρόγραμμα υπηρεσιών διαχείρισης πληροφορικής. Επιπλέον, βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασία με τους τρεις μεγάλους «παίκτες» στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα για τα ιδιωτικά δίκτυα 5G.

Ηγέτες από πολλούς διαφορετικούς κλάδους επιλέγουν να συνεργαστούν με την Kyndryl για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Μερικά από τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού -και όχι μόνο- επιχειρείν με τα οποία συνεργάζεται η Kyndryl είναι οι: Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Interamerican, Attica Bank, Eurolife, Honda, Mitsubishi, Schneider Electric, Deutsche Bank, Dow, RSA Insurance και BMW Group. «Επενδύουμε στην τεχνογνωσία μας και τη συνεργασία με εταιρείες, όπως οι Amazon, Microsoft, Google Cloud, κ.α.», επισήμανε ο κ. Λεωνιδόπουλος.

Ο Managing Director της εταιρείας έφερε ως παράδειγμα τη συνεργασία της Kyndryl με την Dow Inc. για την εγκατάσταση ιδιωτικών δικτύων 5G στα εργοστάσια της δεύτερης σε όλο τον κόσμο. Πίσω από το εν λόγω project βρίσκεται μία ομάδα Ελλήνων εξειδικευμένων μηχανικών, η οποία «τρέχει» το έργο εξ αποστάσεως και αποτελεί ενδιαφέρουσα περίπτωση για άλλες παρόμοιες συνεργασίες με βάση τη χώρα μας. Η Dow είναι ηγέτιδα δύναμη στην επιστήμη των υλικών, που δεσμεύεται να παρέχει καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για τους πελάτες στη συσκευασία, τις υποδομές και τη φροντίδα των καταναλωτών.

Μία «πρόγευση» των οικονομικών μεγεθών

Η στόχευση της Kyndryl στην Ελλάδα για το 2023 είναι πολύπλευρη και βασίζεται στους παρακάτω 6 πυλώνες:

1) Network & Edge
2) Security & Resilience
3) Cloud
4) Applications, Data & Al
5) Core, Enterprise & zCloud
6) Digital Workplace Services

Δίνοντας μία πρώτη εικόνα για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ο κ. Λεωνιδόπουλος ανέφερε ότι την στιγμή της απόσχισης ο τζίρος της Kyndryl ισοδυναμούσε με το 1/3-1/4 του τζίρου της IBM. Η μητρική Kyndryl ξεκίνησε την πορεία της με ετήσιο τζίρο 19 δισ. δολάρια, ενώ ο κύκλος εργασιών που αντιστοιχεί στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως η εταιρική χρήση ξεκινά τον Απρίλιο του εκάστοτε έτους και λήγει τον Μάρτιο που ακολουθεί, επομένως αναμένονται την άνοιξη οι επίσημες ανακοινώσεις για τα πρώτα αποτελέσματα της Kyndryl Ελλάδας.

Εργαλείο «κλειδί» το Kyndryl Bridge

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της στρατηγικής της Kyndryl αποτελεί το γεγονός ότι δεν επικεντρώνεται σε έναν συγκεκριμένο τομέα και παράλληλα δεν αποκλείει κανέναν. Στοχεύει περισσότερο στις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θα χρειαστούν διαφορετικές λύσεις από διαφορετικές εταιρείες. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνει έμφαση στο multicloud. «Είμαστε ένας από τους λίγους integrators και αυτό μας καθιστά ιδανικό συνεργάτη σε πολύπλοκα περιβάλλοντα multicloud», σημείωσε ο κ. Λεωνιδόπουλος.

Ένα πρώτο «σημάδι» αναπτυξιακής πορείας αποτελεί η πρόσληψη 30 ατόμων στην εταιρεία, ενώ προχωρά και το δυναμικό πλάνο επανεκπαίδευσης του προσωπικού της, με τον κ. Λεωνιδόπουλο να τονίζει πως «κατέχουμε πάνω από 27.000 πιστοποιήσεις στις τεχνολογίες cloud». Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη μετάβαση της εταιρείας από το customer experience στο employee experience, ο Managing Director της Kyndryl σημείωσε: «Συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε την στρατηγική μας και να γίνουμε πιο ανθρωποκεντρικοί. Προσπαθούμε να γίνουμε εργοδότες επιλογής και για τους πελάτες μας συνεργάτες επιλογής». Επικαλούμενος, μάλιστα, μία έρευνα της Deloitte και του ΣΕΠΕ, ανέφερε ότι «μεγαλύτερη πρόκληση είναι η ποσότητα του ανθρώπινου δυναμικού σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία».

Τέλος, ο κ. Λεωνιδόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεση της εταιρείας να λανσάρει στην Ελλάδα το Kyndryl Bridge, μία πλατφόρμα διαχείρισης τεχνολογικών υποδομών με στόχο την προβλεπτική συντήρηση. Η καινοτομία στην συγκεκριμένη πλατφόρμα βρίσκεται στην χρήση τεχνητής νοημοσύνης, με τη βοήθεια της οποίας διακρίνει μοτίβα συμπεριφοράς του εξοπλισμού, συσσωρεύει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση και βγάζει συμπεράσματα, διορθώνοντας αυτόματα λάθη πριν αυτά συμβούν.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 05:10 - 06 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.