ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνονται οι «παίκτες» στην αγορά ηλεκτρικών ειδών

09:09 - 14 Απρ 2016 | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Συρρικνώνεται η πίτα αλλά πλέον και οι «παίκτες» στην αγορά ηλεκτρικών ειδών καθώς μια ιστορική εταιρία η «Ηλεκτρονική» έβαλε λουκέτο.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η Ηλεκτρονική Αθηνών από τις 9 Μαρτίου και όρισε τη 13η Απριλίου, ως μέρα παύσης των πληρωμών από την εταιρία και διέταξε τη σφράγιση της περιουσίας της.  Πλέον στον κλάδο μένουν ως βασικοί πάροχοι η εταιρία Κωτσόβολος, η Media Markt, η Expert, αλλά και σε τοπικό επίπεδο περιφερειακοί ανεξάρτητοι έμποροι.
Με ανακοίνωσή της η Ηλεκτρονική ενημέρωσε εργαζόμενους και κοινό ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από αύριο, 14 Απριλίου.
Η ανακοίνωση της Ηλεκτρονικής
«Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γνωστοποιεί ότι δυνάμει της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως.
Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.
Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.
Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.
Τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά».
Σημειώνεται ότι η εταιρία τις τελευταίες εβδομάδες βρισκόταν σε οριακό σημείο, κλείνοντας σημεία πώλησης και προχωρώντας σε εκποιήσεις εμπορευμάτων. 
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.