ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση στον τζίρο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο εννεάμηνο

10:05 - 15 Νοε 2017 | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Πτώση στον τζίρο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο εννεάμηνο
Με μείωση του τζίρου κατά 2,5%, στο 1,31 δισ. ευρώ, έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα για τον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, την Τετάρτη, οι μεγαλύτερες απώλειες, σύμφωνα με τα στοιχεία του GfK TEMAX,, παρατηρούνται στα προϊόντα πληροφορικής, με τη μείωση των πωλήσεων στην εν λόγω κατηγορία να φτάνει το 8,6%, κυρίως λόγω της συνέχισης της πτώσης των πωλήσεων των tablets, καθώς και των επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στο εννεάμηνο οι πωλήσεις της κατηγορίας των προϊόντων πληροφορικής διαμορφώθηκαν σε 213 εκατ. ευρώ.

Πολύ σημαντική είναι η κάμψη των πωλήσεων, κατά 3,9%, στη μεγαλύτερη κατηγορία του κλάδου, τις τηλεπικοινωνίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τα κινητά τηλέφωνα.

Οι πωλήσεις της κατηγορίας ανήλθαν στο εννεάμηνο σε 411 εκατ. ευρώ, με τα κινητά τηλέφωνα, έπειτα από ένα οριακά θετικό δεύτερο τρίμηνο, να καταγράφουν πτώση, παρά την κυκλοφορία νέων μοντέλων στην αγορά.

Υποχώρηση 4,5% κατέγραψαν οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 210 εκατ. ευρώ. Οι απώλειες προέρχονται κυρίως από τη μείωση που παρατηρείται από τις αρχές του έτους στις πωλήσεις τηλεοράσεων. Στην πιο μικρή κατηγορία του κλάδου, αυτή των ειδών εξοπλισμού γραφείου και αναλώσιμων, παρατηρείται επίσης πτώση των πωλήσεων κατά 1,6%, στα 15 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των πωλήσεων των πολυμηχανημάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:08 - 15 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.