ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από το Πλαίσιο-Εισέρχεται στις λευκές συσκευές Κύριο

07:11 - 26 Απρ 2018 | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από το Πλαίσιο-Εισέρχεται στις λευκές συσκευές
Κίνηση ματ που αναμένεται να δημιουργήσει αίσθηση, σχεδιάζει η εισηγμένη εταιρία "Πλαίσιο Computers", καθώς πιθανότατα εισέρχεται στην αγορά των λευκών συσκευών.

Χωρίς να το διαψεύδει η διοίκηση στη χθεσινή παρουσίαση της εταιρίας στην  Ενωση Θεσμικών Επενδυτών  φέρεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του νέου επιχειρησιακού της σχεδίου για είσοδο στην αγορά ηλεκτρικών.

Μάλιστα η εταιρία ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 10 εκατ. ευρώ  για την τρέχουσα διετία 2018-2019.

Σημειώνεται ότι η αγορά των λευκών συσκευών βρίσκεται σε θετικό πρόσημο, σε αντίθεση με την αγορά των ηλεκτρονικών (μαύρες συσκευές) που βρίσκεται σε αρνητικό πρόσημο.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι νέες καινοτομίες, κυρίως στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης των συσκευών, καθιστούν εκ νέου ζωτικής σημασίας την αγορά των λευκών συσκευών, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πολλές δεκαετίες μέχρι σήμερα. Αντίθετα, η αγορά των ηλεκτρονικών, που τις τελευταίες δεκαετίες τροφοδότησε την ανάπτυξη, στερούμενη ουσιαστικών τεχνολογικών εξελίξεων, παραμένει καθηλωμένη ή και υποχωρεί. Αύξηση πωλήσεων και κερδών παρουσίασε το 2017 η εταιρεία Πλαίσιο Computers.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διανείμει μέρισμα 1,45 εκατ. ευρώ ή 0,07 ευρώ ανά μετοχή. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου, σημείωσε άνοδο πέρυσι στα 286 εκατ. ευρώ (έναντι 283 εκατ. ευρώ το 2016). Τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν αύξηση κατά 5,9%, φθάνοντας τα 10,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διευρύνθηκαν κατά 9,5%, φθάνοντας τα 4,9 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, οι υπηρεσίες τηλεφωνίας ήταν εκείνες που στήριξαν πέρυσι την ανάπτυξη του ομίλου, καθώς πέτυχε έσοδα 51 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,3%.

Οι πωλήσεις χαρτικών και ειδών γραφείου παρέμειναν σχεδόν σταθερές (+0,2%) στα 94,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υποχώρησαν οριακά (-1%), φτάνοντας τα 138,3 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία πέτυχε πέρυσι, για άλλη μία φορά, ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 12 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της λελογισμένης αύξησης των αποθεμάτων και της ορθολογικής διαχείρισης των προμηθευτών. Τα ταμειακά διαθέσιμά της έφτασαν τα 50 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 50% της χρηματιστηριακής της αξίας. Τέλος, η εταιρεία προχώρησε σε μείωση του δανεισμού. Για το 2018, η διοίκηση του ομίλου εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας Γιώργος Γεράρδος: "σε 2 χρόνια συμπληρώνουμε 50 χρόνια ζωής και δεν θα θυσιάσουμε την ανάπτυξή μας για να δώσουμε περισσότερο μέρισμα. Είμαστε δυνατοί, αντέξαμε στη κρίση και κοιτάμε πάντα την εταιρία και τους 1300 εργαζόμενους μας".

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 08:35 - 26 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.