ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Coca-Cola 3Ε: Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας

14:33 - 29 Απρ 2011 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ξεχώρισε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας (EUSEW), η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 11 και 15 Απριλίου.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση EUSEW, ένα ετήσιο γεγονός ευρωπαϊκής εμβέλειας που φέτος είχε ως θέμα την “έξυπνη ενέργεια για ένα βιώσιμο μέλλον”.

 

Στη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, η Coca-Cola Τρία Έψιλον διοργάνωσε 32 εκδηλώσεις σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες όπου δραστηριοποιείται. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις στα εργοστάσια συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (ΣΗΘ) που έχει εγκαταστήσει η εταιρεία για να τροφοδοτεί με καθαρή ενέργεια τα εργοστάσια εμφιάλωσής της και στη δενδροφύτευση 15.000 δενδρυλλίων.

 

Η κ. Ulrike Gehmacher, Public Affairs and Communication Manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον, συντονίστρια των εταιρικών εκδηλώσεων του Ομίλου, δήλωσε: “Η εταιρεία μας έχει υιοθετήσει πρωτοποριακά μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και στα 77 εργοστάσια εμφιάλωσης που λειτουργεί ενώ αναμένεται να εκπληρώσει το στόχο για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως και 20% σε απόλυτους όρους πριν από το 2020.

 

 

“Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας αποτελεί μια ιδανική πλατφόρμα για ανταλλαγή εμπειριών και για ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση των προσπαθειών αυτών. Με την ανάληψη μιας σειράς διαφορετικών πρωτοβουλιών στις οκτώ χώρες επιτύχαμε τη συμμετοχή των εργαζομένων, των κοινωνικών εταίρων αλλά και των τοπικών κοινοτήτων καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής εβδομάδας”.

 

Στις δραστηριότητες συγκαταλέγονται ενδεικτικά οι εξής:

 

• Ελλάδα– και οι 2.000 εργαζόμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με την οικολογική οδήγηση, ενώ 1.200 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε αλληλεπιδραστικά σεμινάρια που οργανώθηκαν σε συνεργασία με την Toyota. Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού σε συνεργασία με την WWF Hellas, η οποία αποσκοπούσε στην κατανόηση των ωφελειών από την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

• Ιρλανδία – Ημέρα ελεύθερης προσέλευσης και σεμινάριο με θέμα την περιφρούρηση των υδάτων και την αξία του νερού ως πολύτιμο πόρο. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, επιχειρήσεις από τη Βόρεια Ιρλανδία – μεταξύ των οποίων και η Coca-Cola Τρία Έψιλον η οποία επιδιώκει τη σταθερή μείωση της ποσότητας του νερού που καταναλώνει στις εγκαταστάσεις της στην πόλη Lisburn – παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης του νερού. Επιπλέον, μια πρωτοβουλία καθαρισμού των ακτών στην κομητεία Antrim είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση 43 σάκων απορριμμάτων από τον όρμο Brown’s Bay στην πόλη Larne.

 

• Ιταλία– Ημέρες ελεύθερης προσέλευσης στα εργοστάσια εμφιάλωσης της

Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ιταλία, στις περιοχές Rionerio, Elmas, Gaglianico, Nogara, Oricola και Marcianise. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για την εξοικονόμηση ενέργειας, μεταξύ των οποίων και για τις νέες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις οι οποίες αναμένεται να μειώσουν κατά 11.500 τόνους το χρόνο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Συνολικά, περισσότεροι από 850 επισκέπτες συμμετείχαν στις ημέρες ελεύθερης προσέλευσης των εργοστασίων. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν κοινωνικοί εταίροι της εταιρείας, δημοσιογράφοι, μαθητές και μέλη της κοινότητας. Στο Nogara, όπου μία μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας έχει μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 66% και έχει αυξήσει την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 83%, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση του Ιταλικού δικτύου του Παγκοσμίου Συμφώνου του ΟΗΕ κατά την οποία 14 εταιρίες μοιράστηκαν την εμπειρία τους σε θέματα σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

 

• Ρουμανία– Στην πρώτη επέτειο της εγκατάστασης του εργοστασίου συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού στο Ploiesti, η Coca-Cola Τρία Έψιλον στη Ρουμανία οργάνωσε μια ειδική εκδήλωση για δημοσιογράφους και φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ploiesti. Στο πλαίσιο αυτής, πραγματοποιήθηκε μια παρουσίαση των ορόσημων που χαρακτήρισαν την πορεία προς την εξοικονόμηση ενέργειας και οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο και στην πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη.

 

• Σερβία– Πάνω από 600 εργαζόμενοι σε εννέα χώρες στη Σερβία και το Μαυροβούνιο συμμετείχαν στην εκστρατεία της εταιρείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ως προς τη σπουδαιότητα της εξοικονόμησης ενέργειας στο χώρο εργασίας αλλά και στο σπίτι. Επίκεντρο της εκστρατείας ήταν ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων που απευθυνόταν σε όλους τους εργαζομένους και το οποίο συμπλήρωσαν για να δείξουν πώς μπορούν με τις πράξεις τους να συμβάλουν στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Κάθε εργαζόμενος έλαβε ένα οικολογικό δίπλωμα παρακολούθησης με πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή.

 

• Αυστρία– 150 μαθητές από τέσσερις τοπικές σχολές τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και εργαζόμενοι της εταιρείας ενημερώθηκαν σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών PET. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής διοργανώθηκαν ξεναγήσεις στο εργοστάσιο PET-to-PEΤ, δημιουργήθηκαν βίντεο και έγινε ενημέρωση για τις πρόσφατες έρευνες για τον οικολογικό αντίκτυπο του μπουκαλιού PET. Ένας εκπρόσωπος του ARA, του αυστριακού οργανισμού ανακύκλωσης αποβλήτων, μίλησε για την ανακύκλωση και τη συλλογή των απορριμμάτων από μια ευρύτερη σκοπιά.

 

• Πολωνία– 240 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους φύτευσαν 15.000 δενδρύλλια. Με τη δενδροφύτευση αυτή ο αριθμός των δένδρων που έχει φυτεύσει η

Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Πολωνία από το 2007 ανέρχεται στα 41.000. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής εφιστάται η προσοχή σε κάθε μέλος της κοινότητας να ενεργήσει υπεύθυνα προς το περιβάλλον μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 

• Ελβετία – Η Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελβετία σε συνεργασία με τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας EKZ οργάνωσαν εκπαιδευτικές συνεδρίες για το προσωπικό με θέμα την υπεύθυνη χρήση της ενέργειας, και την εξοικονόμησή της στο χώρο εργασίας αλλά και στο σπίτι. Μετρήσεις κατανάλωσης ενέργειας σε διάστημα δύο εβδομάδων έφεραν εξαιρετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, η εταιρεία εξοικονόμησε ενέργεια σε ποσοστό 19,4% ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 907 kWh ή σε 630 λαμπτήρες (60 watt) αναμμένους 24 ώρες την ημέρα. Το ποσοστό αυτό εξοικονόμησης τοποθέτησε την Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελβετία μεταξύ των εταιρειών με την καλύτερη απόδοση, καθώς μόνο το 25% των εταιρειών που έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα έχουν επιτύχει ποσοστά εξοικονόμησης υψηλότερα από 10%.

 

Σύμφωνα με το δείκτη Dow Jones Sustainability Index, η Coca-Cola Τρία Έψιλον κατατάσσεται μεταξύ του 10% των πιο αειφόρων εταιρειών στον κόσμο. Ως παλαιό μέλος του Παγκόσμιου Συμφώνου του ΟΗΕ, η εταιρεία κατατάσσεται σταθερά από το 2000 και έκτοτε στο δείκτη FTSE4Good, και συνεργάζεται με περισσότερους από 200 οργανισμούς εταίρων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο με σκοπό την εκπλήρωση των στόχων αειφορίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.