ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pepsico: Λουκέτο και στις εγκαταστάσεις που έχει στο Κορωπί;

01:04 - 08 Φεβ 2013 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Pepsico: Λουκέτο και στις εγκαταστάσεις που έχει στο Κορωπί;
Kακά μαντάτα προμηνύει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η πολυεθνική Pepsico ΗΒΗ στο Κορωπί, όπου διατηρεί τις αποθήκες της λένε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της αγοράς.

Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι, όπου σήμερα μόνο κάποιοι security στέκονται στην κεντρική πύλη πληροφορίες θέλουν να μπαίνει οσονούπω τέλος και στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί. Οπου πραγματικά αν αληθεύουν τα όσα ακούγονται έχουν μείνει τρεις και ο κούκος. Από 60 άτομα τις καλές εποχές σήμερα δεν ξεπερνούν τους 10 οι εργαζόμενοι. Πηγές της αγοράς τονίζουν ότι σχεδιασμός της πολυεθνικής είναι να αναδιοργανωθεί δομικά συγκεντρώνοντας όλες τις διοικητικές και οικονομικές της υπηρεσίες στα Οινόφυτα. Εκεί παρασκευάζονται τα αναψυκτικά της πολυεθνικής ενώ λειτουργούν και αποθήκες.

 

Tasty

Για όσους δεν γνωρίζουν, στη δύναμη της πολυεθνικής ανήκει και η εταιρεία Tasty (παραγωγική μονάδα) στον Άγιο Στέφανο, ένα υποκατάστημα διανομής στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι και ο νέος ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.
Την ίδια στιγμή φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την διοίκηση της πολυεθνικής να αναζητά αγοραστή της μονάδας στο Λουτράκι, η αξία της οποίας μαζί με τα μηχανήματα αποτιμάται στα 8 εκατ. ευρώ.

 

Royalties

Όπως λέγεται από κατοίκους της περιοχής, μετά την απόφαση της εταιρείας να κλείσει τη συγκεκριμένη μονάδα, κυκλοφορεί ευρέως ότι συζητά με διάφορους παίκτες της αγοράς του εμφιαλωμένου νερού προκειμένου να τους αναθέσει την παρασκευή -φασόν- νερού για λογαριασμό της, όχι όμως με το σήμα Λουτράκι, αλλά με το σήμα ΗΒΗ.Την ίδια στιγμή και ο Δήμος Λουτρακίου αναζητά ενοικιαστή του σήματος καθώς τα έσοδα της -royalties- επί των πωλήσεων δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Μόνο το 2011 ο Δήμος Λουτρακίου εισέπραξε από την εταιρεία το ποσό των 350.000 ευρώ. Ο ίδιος μετά και από οχλήσεις που είχε από την πολυεθνική αποφάσισε το 2012 προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο κλεισίματος του εργοστασίου να μειωθούν τα δικαιώματά του επί των πωλήσεων έως και 50%. Πωλήσεις οι οποίες την τελευταία τριετία βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση φθάνοντας το 2012 τα 4 εκατ. κιβώτια από 9 εκατ. κιβώτια το 2008.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:54 - 07 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.