ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oλυμπιακή Ζυθοποιία: Ξεκίνησε εξαγωγές της μπύρας Fix σε Κίνα και Καναδά

01:03 - 15 Φεβ 2013 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Oλυμπιακή Ζυθοποιία: Ξεκίνησε εξαγωγές της μπύρας Fix σε Κίνα και Καναδά
Στην Κίνα και τον Καναδά ξεκίνησαν τελευταίως να πίνουν μπύρα Fix σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Οπως αναφέρουν η επώνυμη μπύρα ήδη ταξιδεύει στις συγκεκριμένες αγορές και έπειται εντός του προσεχούς διαστήματος και η αγορά της Κύπρου.

Αναφορικά με το κομμάτι των εξαγωγών, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ξεκίνησε την εξαγωγική της δραστηριότητα τον Ιανουάριο του 2012, πετυχαίνοντας μέσα σε ένα χρόνο τη διάθεση της FIX Hellas σε 14 δυναμικές αγορές του εξωτερικού, και συγκεκριμένα σε: Αγγλία, Αυστραλία, Αυστρία, Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Παναμά, Σουηδία και Φιλανδία. Για φέτος η εταιρεία στοχεύει στην ενδυνάμωση της δραστηριότητάς της στις υπάρχουσες αγορές, καθώς και στη δυναμική της είσοδο στην αγορά της Κύπρου, στις αρχές του 2013.

 

Συγκεκριμένα, για την κυπριακή αγορά, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προχώρησε, εντός του 2012, στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας, της Olympic Brewery Cyprus, η οποία σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία αναψυκτικών στο κομμάτι της διανομής, στοχεύει σε κατάκτηση μεριδίου 3% σε ορίζοντα διετίας.

 
Με απώτερο στόχο την πλήρη κάλυψη της αυξημένης ζήτησης, η εταιρεία για φέτος έχει προγραμματίσει επενδύσεις της τάξεως των 7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε μηχανολογικό εξοπλισμό, τόσο για περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου - με στόχο να προσεγγίσει το όριο των 550.000 εκατόλιτρων ετησίως – όσο και για την παραγωγή νέων συσκευασιών. Τα υπόλοιπα 3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε πάγια υλικά ανάπτυξης των πωλήσεων της επιχείρησης.


Το 2012 ο τζίρος της εταιρείας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 45 εκατ.ευρώ από 25 εκατ. ευρώ το 2011σημειώνοντας αύξηση 80%.  Για το 2013 προβλέπεται ο τζίρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας να κυμανθεί στο ποσό των 55 - 60 εκατ. ευρώ ενώ το μερίδιο της εταιρείας στην ελληνική αγορά μπίρας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 15%.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:07 - 14 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.