ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία της Σουρωτή για κυκλοφορία πλαστών επιταγών στο όνομά της

13:52 - 04 Μαρ 2013 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Τον τελευταίο μήνα εμφανίσθηκαν και κυκλοφορούν στην αγορά (κυρίως στην Αττική), πλαστές τραπεζικές επιταγές, που φέρουν ως δήθεν εκδότρια αυτών τη βορειοελλαδίτικη ανώνυμη εταιρία Σουρωτή.

Όπως καταγγέλλει η εταιρεία, οι δράστες έχουν κατασκευάσει παράνομα σχετική σφραγίδα με τα στοιχεία της (επωνυμία, έδρα, τηλέφωνα, ΑΦΜ κλπ), αλλά και λευκά έντυπα τραπεζικών επιταγών. «Χρησιμοποιώντας τα έντυπα αυτά, στα οποία έχουν θέσει την (κατασκευασμένη) σφραγίδα της εταιρείας και πλαστογραφώντας την υπογραφή του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας, με τη συμπλήρωση από τους ίδιους των υπολοίπων κενών σημείων και ιδίως του χρηματικού ποσού κάθε τέτοιας επιταγής, έχουν επιδοθεί στην έκδοση πλαστογραφημένων επιταγών, εξαπατώντας έτσι τους συναλλασσόμενους μαζί τους, αφού τους προσφέρουν επιταγή πλαστή, που δεν θα πληρωθεί στην τράπεζα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σουρωτή.

 

Μπλοκάρισμα επιταγών

Δύο τέτοιες επιταγές, έχουν ήδη μπλοκαρισθεί από την εταιρεία Σουρωτή με τη συνεργασία και των τραπεζών στις οποίες εμφανίσθηκαν οι επιταγές αυτές για να πληρωθούν. «Η εταιρεία, σε συνεννόηση με την πληρώτρια τράπεζα, έχει ήδη λάβει τα κατάλληλα μέτρα και ταυτόχρονα έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση εφιστά την προσοχή αυτών προς τους οποίους θα απευθυνθεί η σπείρα των πλαστογράφων, να μη παραλάβουν τραπεζική επιταγή της εταιρείας Σουρωτή, αν προηγουμένως δεν επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία και αν δεν λάβουν την απαραίτητη διαβεβαίωση για τη γνησιότητα της επιταγής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.