ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτίωση της εικόνας των οικονομικών αποτελεσμάτων της Coca Cola HBC

10:09 - 16 Μαϊ 2013 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Βελτίωση της εικόνας των οικονομικών αποτελεσμάτων της Coca Cola HBC
Η εταιρεία ανακοίνωσε οριακά μικρότερες ζημίες σε σχέση με πέρυσι και μικρή αύξηση του όγκου πωλήσεων.

Η Coca-Cola HBC, ο Νο 2 εμφιαλωτής της Coca-Cola παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα αμετάβλητο όγκο πωλήσεων το α' τρίμηνο, με τις πολύ καλές επιδόσεις της Ρωσίας να αντισταθμίζουν την αδύναμη ζήτηση στην Ευρώπη. Η CCHBC ανακοίνωσε επίσης οριακά μικρότερες ζημίες 15,9 εκατ. ευρώ από 19,1 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η εταιρία είπε ότι ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε στα 426,7 εκατ. κιβώτια το πρώτο τρίμηνο έναντι προβλέψεων αναλυτών για 426 εκατ. κιβώτια. Το πρώτο τρίμηνο παραδοσιακά αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό ποσοστό των ετήσιων κερδών της εταιρίας.

Η CCHBC ανακοίνωσε επίσης οριακά μικρότερες ζημίες 15,9 εκατ. ευρώ από 19,1 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, χάρη στην επιβράδυνση της αύξησης των τιμών πρώτων υλών φέτος και τα οφέλη από το πολυετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

 

coca cola600


Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της:

  • Όγκος Πωλήσεων: Το πρώτο τρίμηνο του 2013 διατηρήσαμε το συνολικό όγκο πωλήσεων στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ο όγκος πωλήσεων σημείωσε αύξηση 7% στις αναδυόμενες αγορές, αντισταθμίζοντας πλήρως την πτώση σε ποσοστό 3% και 7% που παρατηρήθηκε στις αναπτυσσόμενες και αναπτυγμένες αγορές μας αντίστοιχα.
  • Πωλήσεις: Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις παρέμειναν σταθερά, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν κατά 1%, σηματοδοτώντας έτσι το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο ανοδικής πορείας.
  • Συγκρίσιμα Λειτουργικά Κέρδη (EBIT): Τα οφέλη από τις πρωτοβουλίες αύξησης των εσόδων και το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος αντιστάθμισαν το υψηλότερο κόστος πρώτων υλών καθώς και τον αρνητικό αντίκτυπο των συναλλαγματικών ισοτιμιών με αποτέλεσμα το οριακά βελτιωμένo λειτουργικό αποτέλεσμα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.
  • Πρώτο τρίμηνο του 2013: Αυξήσαμε ή διατηρήσαμε τα μερίδια αγοράς σε όγκο στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών στις περισσότερες από τις αγορές μας συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Ιρλανδίας, της Ελλάδας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Ρωσίας, της Ρουμανίας, της Ουκρανίας και της Βουλγαρίας.
  • Καθαρές ταμειακές ροές: Το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκαν ταμειακές εκροές ύψους €40 εκατ. ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι το αντίστοιχο μέγεθος ήταν €32 εκατ.
  • Μέρισμα: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Coca-ColaHBC AG αποφάσισε να προτείνει τη διανομή μερίσματος ύψους €0,34 ανά μετοχή.

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC, Δημήτρης Λόης, δήλωσε:
«Το πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφηκε και πάλι ισχυρή αύξηση του όγκου πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές. Παράλληλα, στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές συνεχίσαμε να επιδεικνύουμε ανθεκτικότητα παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς εμπορικές συνθήκες και το ασυνήθιστο ψύχος που επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης το μήνα Μάρτιο. Σε αυτό το περιβάλλον, πετύχαμε αύξηση των πωλήσεων σε όλες τις βασικές κατηγορίες, με την εξαίρεση των εμφιαλωμένων νερών και μιας οριακής πτώσης στις πωλήσεις χυμών. Επίσης, η έμφασή μας στη βελτίωση των εσόδων οδήγησε σε αύξηση για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση.

 

lois454 160513

 

Για το υπόλοιπο του 2013, αναμένουμε τη συνέχιση των δυσμενών οικονομικών και εμπορικών συνθηκών, ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες αγορές μας. Αναμένουμε να πραγματοποιήσουμε περαιτέρω πρόοδο στην αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας και στην τήρηση των στρατηγικών μας δεσμεύσεων: την ισχυροποίηση της θέσης μας στην αγορά, τη βελτίωση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και την έμφαση στον έλεγχο του κόστους μέσω της πειθαρχημένης διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης και τη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους.

Η εισαγωγή του Ομίλου μας στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 29 Απριλίου του 2013. Παράλληλα με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου οι μετοχές μας εισήχθησαν στα χρηματιστήρια των Αθηνών και της Νέας Υόρκης. Πιστεύουμε ότι η παρουσία μας στην premium κατηγορία θα ενισχύσει τη ρευστότητα της μετοχής μας και θα διευκολύνει την πρόσβασή μας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:18 - 16 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.