ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον πρώτο ενοποιημένο απολογισμό ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC

19:20 - 07 Ιουν 2013 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Τον πρώτο ενοποιημένο απολογισμό ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC
Τον πρώτο ενοποιημένο απολογισμό ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC AG (Coca-Cola HBC) - μητρική εταιρεία του ομίλου της Coca-Cola Hellenic, στον οποίο επικυρώνει τη δέσμευσή της να γίνει ισχυρότερη και πιο βιώσιμη επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον απολογισμό, το 2012, σηματοδότησε μία ακόμη δύσκολη χρονιά για τις περισσότερες χώρες, όπου δραστηριοποιείται, ενώ η πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη παραμένει αβέβαιη. Παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, επιτεύχθηκε αύξηση των εσόδων με ταχύτερο ρυθμό, σε σχέση με την αύξηση του όγκου πωλήσεων. Έτσι, τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3%, σε ετήσια βάση, ανερχόμενα στα 7,045 εκατ. ευρώ. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν στα 341 εκατ. ευρώ, ενώ υλοποιήθηκαν οι πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης, με στόχο τον καλύτερο έλεγχο του κόστους.

«Το 2012, ενισχύσαμε τη θέση μας απέναντι στους ανταγωνιστές μας. Αυξήσαμε ή διατηρήσαμε το μερίδιο αγοράς σε όγκο πωλήσεων στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών στις 21 από τις 28 αγορές. Παράλληλα, αυξήσαμε ή διατηρήσαμε το μερίδιο αγοράς σε αξία σε ολόκληρο τον κλάδο των έτοιμων προς κατανάλωση μη αλκοολούχων αναψυκτικών σε 23 από τις 28 αγορές, όπου δραστηριοποιούμαστε», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον απολογισμό.

«Παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, το ποσοστό δέσμευσης των εργαζομένων παραμένει υψηλό (56%). Tο ποσοστό των ατυχημάτων υποχώρησε περαιτέρω στα 6,9 ατυχήματα ανά 100 εργαζομένους, 20% κάτω σε σύγκριση με πέρυσι και 82% κάτω σε σύγκριση με το 2008. Συγκριτικά με πέρυσι, οι επιπτώσεις στο νερό από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων εμφιάλωσης μειώθηκαν κατά 5,5%, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά 6% και το ποσοστό των αποβλήτων, που διοχετεύονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, κατά 15%. Σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, υλοποιήσαμε προγράμματα για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, καλύπτοντας ζητήματα, όπως η διαχείριση των υδάτων, ο υγιεινός τρόπος ζωής, η ανάπτυξη των νέων και η αρωγή σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών. Τα προγράμματα αυτά συνεισέφεραν συνολικά πάνω από 8,5 εκατ. ευρώ.

CocaCola460 260313

Αθλητικά προγράμματα

Επιπλέον, περισσότερα από 2,5 εκατ. άτομα συμμετείχαν σε αθλητικά προγράμματα και δραστηριότητες για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης», επισημαίνεται στον απολογισμό.

H Coca-Cola HBC είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες εμφιαλώσεως μη αλκοολούχων αναψυκτικών στην Ευρώπη. Πριν από 10 χρόνια, η εταιρεία δημοσίευσε την πρώτη έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Global Reporting Initiative (GRI). Η εταιρεία σήμερα κατέχει ηγετική θέση στο δείκτη FTSE4Good στην κατηγορία του ευρύτερου βιομηχανικού κλάδου. Παράλληλα, συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη Dow Jones Sustainability Index (World και Europe) εδώ και πέντε συναπτά έτη, από το 2008.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπό την καθοδήγηση του Διεθνούς Συμβουλίου για τους Ενοποιημένους Απολογισμούς (IIRC, www.theiirc.org) και σε συνεργασία με την The Coca-Cola Company, η Coca-Cola HBC συμμετείχε στο πιλοτικό πρόγραμμα του IRRC, με στόχο την ανάπτυξη παγκόσμιων βέλτιστων πρακτικών για τη δημοσίευση ενοποιημένων απολογισμών.

Ο πρώτος αυτός ενοποιημένος απολογισμός της Coca-Cola HBC επισημαίνει τα σημαντικότερα ζητήματα, τις πιο καίριες δραστηριότητες και τα βασικά αποτελέσματα, για το 2012. Συνιστά απολογισμό της προόδου της εταιρείας σε χρηματοοικονομικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς δείκτες.

Όπως επισημαίνεται, η εισαγωγή του ομίλου στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, καθώς και η πρόσφατη μεταφορά της έδρας της εταιρείας στην Ελβετία δημιουργούν επιπλέον προσδοκίες σε ένα ευρύτερο φάσμα κοινωνικών εταίρων και επίσημων φορέων, στις οποίες η εταιρεία τοποθετείται, μέσω του ενοποιημένου απολογισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.