ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεταινία από Κινέζους για το ελληνικό κρασί

00:01 - 17 Ιουν 2013 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Τηλεταινία από Κινέζους για το ελληνικό κρασί
Τηλεταινία για το ελληνικό κρασί, στην οποία τη δέουσα θέση αναμένεται να έχει και ο κρητικός οίνος, ετοιμάζουν Κινέζοι στα τέλη του Ιουνίου, ενώ ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα κινέζικη αντιπροσωπεία δημοσιογράφων η οποία περιοδεύει σε οινοποιία για να κάνει παρουσιάσεις σε εξειδικευμένα περιοδικά.

Ο Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου υποδέχθηκαν προχθές τη δεκαπενταμελή ομάδα Κινέζων δημοσιογράφων από εξειδικευμένα περιοδικά οίνου, όπως τα Wine & Spirits China, Wine Magazine, Wine in China Magazine, Cru Magazine κ.ά.

Η επίσκεψη εντάσσεται στις Δράσεις του Προγράμματος Προώθησης Οίνων Ποιότητας σε Αγορές Τρίτων Χωρών – ΚΟΑ Κρασιού, που υλοποιείται από τον ΟΠΕ και την ΕΔΟΑΟ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ε.Ε.

Ξεναγήσεις στις οινοπαραγωγικές περιοχές

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Ελλάδα προβλέπει ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές σε οινοπαραγωγικές περιοχές και οινοποιεία στην Βόρειο Ελλάδα, την Αττική, την Πελοπόννησο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη. Πιο αναλυτικά, θα γίνουν επισκέψεις σε Νάουσα, Επανωμή, Αττική, Νεμέα, Μαντινεία, Σαντορίνη και Ηράκλειο, ενώ θα γίνουν εκτενείς παρουσιάσεις των κρασιών ΠΟΠ – ΠΓΕ κάθε περιοχής της Ελλάδας που δεν θα επισκεφτούν.

wine-grapes600

Προετοιμασία για τηλεταινία

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να περιηγηθεί σε οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας η Debra Meiburg MW τηλε - δημοσιογράφος και Opinion leader στην Κίνα για το κρασί κυρίως, τη γαστρονομία και τον τουρισμό μαζί με ομάδα δημοσιογράφων από την Κινέζικη τηλεόραση και τον Τύπο. Από τη δράση αυτή πρόκειται να παραχθεί τηλεταινία για το ελληνικό κρασί.

greek wine640

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης Οίνων Ποιότητας που υλοποιείται από τους δύο φορείς για την αγορά της Κίνας, κατά τον τελευταίο μήνα έχουν πραγματοποιηθεί μία σειρά δράσεων προβολής και γνωριμίας των επαγγελματιών του χώρου και των Κινέζων καταναλωτών με το ελληνικό ποιοτικό κρασί.

Οι Κινέζοι επαγγελματίες του οινικού κλάδου, εκπρόσωποι του εμπορίου και του Τύπου, με τη βοήθεια Ελλήνων και Κινέζων sommeliers, είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν μεγάλο αριθμό επιλεγμένων ελληνικών ετικετών κρασιού, σε ειδικά διαμορφωμένα wine bars στις Διεθνείς Εκθέσεις Sial China Shanghai, Interwine China Guanghzhou και Topwine China Beijing.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 00:25 - 17 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.