ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοφοκλής Αναγνωστάκης στο «R»: Η «Γεράνι Αναψυκτικά» μπαίνει στην αγορά κρύου τσαγιού με χρήση στέβια

00:01 - 28 Ιουν 2013 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Σοφοκλής Αναγνωστάκης στο «R»: Η «Γεράνι Αναψυκτικά» μπαίνει στην αγορά κρύου τσαγιού με χρήση στέβια
Στη δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά του κρύου τσαγιού μπαίνει η εταιρία Γεράνι Αναψυκτικά Α.Ε. από τα Χανιά της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα σκεύασμα με χρήση της γλυκαντικής ουσίας στέβια, σε συσκευασίες των 250 Ml και 500 Ml που αποτελεί αυτήν την ώρα μια καινοτόμα επιλογή για όλο τον κλάδο των αναψυκτικών. "Εργαζόμαστε καθημερινά ώστε αφενός να διασφαλίζουμε πάντα υψηλή ποιότητα στα προϊόντα μας, αλλά και να προσφέρουμε νέα καινοτόμα που συναντούν τις ανάγκες των καταναλωτών. Μετά τα αναψυκτικά light προσφέρουμε και το τσάι με γεύση λεμόνι και ροδάκινο με χρήση στέβια" σημειώνει στο "R" o Σοφοκλής Αναγνωστάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. 

ContentSegment 18074783W232 H250 R0 P0 S1 V1Jpg

Άλλωστε το τσάι αποτελεί μια κυρίαρχη  τάση των τελευταίων ετών, λόγω του υγιεινού του profile και των ευεργετικών δράσεων που διαθέτει. Ειδικά με τη χρήση της στέβια η Γεράνι Αναψυκτικά Α.Ε. επιδιώκει να δώσει ένα ολιγοθερμικό προϊόν με υψηλή γευστική απόλαυση, εν όψει και του καλοκαιριού.

"Η μεγάλη συζήτηση που γίνεται για την παχυσαρκία συχνά οδηγεί σε στρεβλώσεις. Το κυρίαρχο που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής είναι η ισορροπημένη διατροφή, η ποιότητα των προϊόντων και κυρίως η σωματική άσκηση που είναι το κεντρικό εργαλείο για να αντιμετωπίσει κανείς τα ζητήματα βάρους" σχολιάζει ο κ. Αναγνωστάκης, ο ίδιος αθλητής, αναφερόμενος στη διεθνή συζήτηση για το θέμα.

Η εταιρία παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών «Γεράνι Αναψυκτικά Α.Ε.» είναι στην ουσία η εξέλιξη της ομώνυμης οικογενειακής επιχείρησης που λειτουργεί εδώ και τρεις γενιές. Επιστρέφοντας από την Αμερική, ο Σοφοκλής Αναγνωστάκης από το Γεράνι Κυδωνίας, δημιούργησε το 1928 στην αυλή του σπιτιού του ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο παραγωγής αναψυκτικών, με χειροκίνητα μηχανήματα. Η διανομή εκείνη την εποχή γινόταν με γαϊδουράκι και τα αναψυκτικά «Γεράνι» ήταν πολύ δημοφιλή. Μετά το τέλος του πολέμου και την αναπόφευκτη παύση των εργασιών, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, γιος του Σοφοκλή, έθεσε και πάλι σε λειτουργία την επιχείρηση. 

5 prod2

 

Το πρώτο, σύγχρονο για την εποχή εργοστάσιο «Γεράνι» δημιουργήθηκε το 1966 στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Η ζήτηση ξεπερνούσε την παραγωγή και το εργοστάσιο είχε συνεχώς ανάγκη επέκτασης. Το 1984 οι εγκαταστάσεις μεταφέρθηκαν σε έναν ιδιόκτητο χώρο 8 στρεμμάτων, στην έξοδο της πόλης προς το λιμάνι της Σούδας. Το εργοστάσιο αποτελείται σήμερα από τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό και τηρεί όλες τις  προδιαγραφές διασφάλισης ποιότητας.

 

Η εταιρία εξάγει σε ΗΠΑ, Καναδά, Ε.Ε και Αυστραλία αξιοποιώντας την τοπική παραγωγή εσπεριδοειδών αλλά και διασφαλίζοντας τη συνέχεια σε μια σειρά προϊόντων ποιότητας με άρωμα Κρήτης.

 

miloi08

 

"Τα αναψυκτικά μας,  τα οποία παράγουμε εδώ και 85 χρόνια  με ισχυρή τοπική σφραγίδα, διακινούνται σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.  Παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας δίνουμε τη μάχη με όπλο την ποιότητα. Ευχής έργο θα ήταν να έχουμε σύμμαχο και την πολιτεία με κινήσεις όπως τη μείωση στο ΦΠΑ εστίασης, το οποίο έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τη λεγόμενη κρύα αγορά αναψυκτικών, ποτών κλτ. Η υπερφορολόγηση ειδικά σε χώρες που βασίζονται στον τουρισμό,  οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα απ΄ ότι στοχεύει" καταλήγει ο Σοφοκλής Αναγνωστάκης.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 02:24 - 28 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.