ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Coca Cola: Τη διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ ενέκρινε η Γ.Σ.

19:29 - 28 Ιουν 2013 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Την υποβολή αίτησης προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή των μετοχών της Coca Cola από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Ειδικότερα,  η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (Coca-Cola Τρία Έψιλον, Εταιρεία) έλαβε χώρα την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013. Σε αυτήν εκπροσωπήθηκε και ψήφισε ο μοναδικός μέτοχος της Εταιρείας, ήτοι η εταιρεία Coca-Cola HBC AG, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 100% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση έλαβαν χώρα τα ακόλουθα:

1) Υποβλήθηκαν και αναγνώσθηκαν η Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και η Έκθεση Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή επί των Οικονομικών Καταστάσεων και πεπραγμένων της εταιρικής χρήσης που έληξε την 31.12.2012.

2) Υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν οι ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και οι ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρικής χρήσης που έληξε την 31.12.2012.

3) Απηλλάγησαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Ελεγκτές της Εταιρείας, από κάθε ευθύνη για τη δραστηριότητά τους κατά την εταιρική χρήση που έληξε την 31.12.2012.

4) Εγκρίθηκαν οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τις παραστάσεις τους στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και για τις υπηρεσίες τους προς την Εταιρεία κατά την εταιρική χρήση 2012 και προεγκρίθηκαν οι σχετικές αμοιβές για την εταιρική χρήση 2013.

5) Εξελέγησαν Ορκωτοί Ελεγκτές η PricewaterhouseCoopers για την εταιρική χρήση 2013 και το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να καθορίσει την αμοιβή τους.

6) Εγκρίθηκε η εκλογή των. κ.κ. Νικόλαου Μαμουλή, Εμμανουήλ Φαφαλιού, Σπύρου Μέλλο, Γαρυφαλλιάς Σπυριούνη, Βασίλειου Γούτη, Γεωργίου Μελλά και Δημήτριου Φαρμακίδη- Μάρκου, ως Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και ο ορισμός των κ.κ. Βασίλειου Γούτη, Γεωργίου Μελλά και Δημήτριου Φαρμακίδη – Μάρκου ως Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών.

7) Εγκρίθηκε η υποβολή αίτησης προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5 του Ν. 3371/2005 και παρασχέθηκε εξουσιοδότηση προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας για την υποβολή του ως άνω αιτήματος και τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικαστικών πράξεων.

8) Εγκρίθηκε η διενέργεια όλων των απαραίτητων πράξεων για την διαγραφή των κοινών μετοχών και των Αμερικάνικων αποθετήριων μετοχών της Εταιρίας (American depositary shares), εκάστη εκ των οποίων αντιπροσωπεύει μία κοινή μετοχή της Εταιρίας και διαπραγματεύεται υπό τη μορφή των Αμερικάνικων αποθετήριων τίτλων (American depositary receipts) από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) και παρασχέθηκε εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας όπως προβεί στη λήψη όλων των απαιτούμενων αποφάσεων και ορίσει τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικαστικών πράξεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.