ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pepsico: Σχέδια αξιοποίησης των μηχανημάτων από το εργοστάσιο στο Λουτράκι

00:57 - 24 Ιουλ 2013 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Pepsico: Σχέδια αξιοποίησης των μηχανημάτων από το εργοστάσιο στο Λουτράκι
Η πολυεθνική επιθυμεί την αξιοποίηση της κινητής περιουσίας του εργοστασίου, που έκλεισε λόγω της μειωμένης ζήτησης στις αρχές του χρόνου.

Στελέχη της πολυεθνικής Pepsico βρέθηκαν προ ημερών στο Λουτράκι προκειμένου να δουν από κοντά τη μονάδα εμφιάλωσης νερού και κυρίως τα μηχανήματα που αυτή φιλοξενεί. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους η εν Ελλάδι διοίκηση της αμερικανικής πολυεθνικής Pepsico αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου.

Η εταιρεία οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή λόγω των συσσωρευμένων ζημιών που παρουσίαζε για πολλά χρόνια η συγκεκριμένη δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το μικρό και συρρικνούμενο μερίδιο αγοράς του προϊόντος, δεδομένου ότι η μείωση των πωλήσεων εκτιμάται ότι άγγιξε το 60%. Επισημαίνεται ότι η οικονομική κρίση διόγκωσε τα προβλήματα της εταιρείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η ετήσια παραγωγή του εμφιαλωμένου νερού Ηβη Λουτρακίου στα τέλη του 2012 είχε μειωθεί στα 3,9 εκατ. κιβώτια από 8 εκατ. κιβώτια πριν από μερικά χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο στόχος είναι η μεταφορά των μηχανημάτων της συγκεκριμένης μονάδας σε θυγατρικές της πολυεθνικής που δραστηριοποιούνται σε άλλες αγορές που χαρακτηρίζονται -τουλάχιστον ως προς το συγκεκριμένο προϊόν- αναδυόμενες όπως επί παραδείγματι η Τουρκία.

pepsico454

Πληροφορίες του "R" λένε ότι στη μονάδα του Λουτρακίου μηχανήματα δούλευαν τρεις γραμμές παραγωγής. Οι δύο εξ αυτών που αφορούσαν το πλαστικό μπουκάλι έφθανε η παραγωγή τις 30.000 φιάλες την ώρα, ενώ η άλλη αφορούσε την γυάλινη συσκευασία με την παραγωγή να φθάνει τα 18.000 τεμάχια την ώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:41 - 24 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.