ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Coca Cola 3E: Στα 27,40 ευρώ και Ουδέτερη παραμένει για την Proton

17:38 - 31 Οκτ 2006 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Επαναλαμβάνει την τιμή στόχο των 27,40 ευρώ και τη σύσταση Ουδέτερη για τη μετοχή της Coca-Cola 3E η Proton Bank, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου στις 14 Νοεμβρίου, πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Να σημειωθεί ότι το τρίτο τρίμηνο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την CocaCola, καθώς παραδοσιακά είναι το πλέον δυνατό της τρίμηνο.

Οι αναλυτές της Proton εκτιμούν ότι η Coca Cola θα ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα, βοηθούμενα από την οργανική ανάπτυξη, χάρις στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες από τις αγορές της, καθώς και στη συμβολή για πρώτη φορά της ιταλικής παραγωγού εμφιαλωμένου νερού Traficante.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά της Νιγηρίας συνεχίζει να υποαποδίδει, κατά 8%, σε σχέση με τα αποτέλεσμα της μητρικής, λόγω της αύξησης των τιμών το τέταρτο τρίμηνο του 2005.

Στην Ελλάδα τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αναμένεται να πληγούν από τη χαμηλή κατανάλωση ανθρακούχων και μη.

Συνολικά , οι αναλυτές της Proton εκτιμούν ότι η CocaCola θα καταγράψει αύξηση του όγκουτων πωλήσεων κατά 11,6% στις 508,6 εκατ μονάδες. Η αξία των πωλήσεων του ομίλου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 1,59 δισ ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 14,6%

Επίσης αναμένεται αύξηση της τάξης του 15,1% στα κέρδη EBITDA, στα 328, 4 εκατ ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 172,3 εκατ ευρώ, ενισχυμένα κατά 17,6%.

Οι αναλυτές τη Proton επίσης εφιστούν την προσοχήστην αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, ιδιαίτερα στο μέτωπο της συσκευασίας PET, ενώ επισημαίνουν ότι η μετοχή της εταιρείας έχει αυξηθεί μόνο 3,6% από την αρχή του χρόνου ενώ έχει υποαποδώσει σε σχέση με τον κλάδο κατά 6,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.