ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To "μυστικό" παγκόσμιο συνέδριο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα και οι βλέψεις για το ελληνικό κριθάρι

00:01 - 25 Ιουν 2014 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
To "μυστικό" παγκόσμιο συνέδριο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα και οι βλέψεις για το ελληνικό κριθάρι
Με άκρα μυστικότητα και κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε στην Ελλάδα το παγκόσμιο συνέδριο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του γκρουπ ως προς την δυναμική και τις προοπτικές του κλάδου της μπίρας στη χώρα.

Όπως αλιεύσαμε αποκλειστικά, 100 πρωτοκλασάτα στελέχη του πολυεθνικού κολοσσού από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη βρίσκονται στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση του ετήσιου συνεδρίου τους, στο πλαίσιο του οποίου οι μάνατζερ των θυγατρικών εταιρειών θα αναλύσουν τα στρατηγικά τους πλάνα και τις κινήσεις της επόμενης μέρας. Σε αυτό το συνέδριο περίοπτη θέση καταλαμβάνει και το ελληνικό team υπό την καθοδήγηση του διευθύνοντα συμβούλου, Ζωούλλη Μηνά.

athnikaiki240614

Βασικό θέμα στην ατζέντα του τελευταίου, όπως φημολογείται, είναι η επιπλέον στήριξη που θέλει να προσφέρει η εταιρεία του στο ελληνικό κριθάρι και στους παραγωγούς αυτού του σημαντικού προϊόντος. Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι στόχοι του Ζωούλλη Μηνά για το ελληνικό κριθάρι είναι δύο: αφ' ενός η κάλυψη κατά 100% των παραγωγικών αναγκών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και αφ' ετέρου η εξαγωγή του περισσεύματος κριθαριού σε θυγατρικές του ομίλου. Σημειώνεται ότι φέτος θα παραλάβει 68.000 τόνους ελληνικό κριθάρι από περίπου 38.000 τόνους την προηγούμενη χρονιά.

 

Για το περίσσευμα της έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον άλλες θυγατρικές του ομίλου για να το προμηθευτούν. Μία εξ΄ αυτών, η εταιρεία της Βουλγαρίας με την οποία ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και ανταγωνίστριες δυνάμεις (μικροζυθοποιίες) της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα.     

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

athnikai240614

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 24 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.