ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

3E: Ελκυστικό σημείο εισόδου βλέπει η Goldman, θετική και η Cr. Suisse

11:26 - 13 Νοε 2006 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Στο πανευρωπαϊκό buy list της Goldman Sachs παραμένει η μετοχή της Coca Cola 3E, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εισηγμένης, αύριο, Τρίτη. Ο οίκος θεωρεί τη μετοχή φθηνή και θέτει την τιμή στόχο στα 29 ευρώ, τονίζοντας πως ο τίτλος προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου. Στα 29 ευρώ βλέπει την 3Ε και η Credit Suisse.

Βέβαια, οι αναλυτές της Goldman Sachs επισημαίνουν πως η Coca Cola 3E υπήρξε αδύναμη τους τελευταίους μήνες, υπο-αποδίδοντας έναντι του κλάδου και του ΧΑ, λόγω των ανησυχιών για το αυξημένο κόστος. Πάντως, οι ίδιοι εκτιμούν πως εάν η διοίκηση καταφέρει να διατηρήσει αμετάβλητους τους στόχους της για τα μεγέθη της χρήσης, τότε η μετοχή θα ανακάμψει.

Σε ό,τι αφορά τις αυριανές ανακοινώσεις, η Goldman Sachs προβλέπει πως οι ανεπτυγμένες αγορές (Ελλάδα και Αυστρία) θα συνεχίσουν να εμφανίζουν αδύναμη αύξηση στους όγκους, ενώ κάποια αδυναμία αναμένεται και από τη Νιγηρία.

Πάντως, η εταιρεία αναμένεται να επιμείνει στους στόχους της για τη χρήση, κυρίως εξαιτίας των ισχυρών αποτελεσμάτων από τις αναπτυσσόμενες αγορές (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Ρωσία).

Θετικοί απέναντι στη μετοχή της Coca Cola 3E παραμένουν και οι αναλυτές της Credit Suisse, προβλέποντας πορεία καλύτερη της αγοράς και κίνηση προς το στόχο των 29 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ο οίκος προβλέπει αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 10,6%, με την αύξηση στις αναδυόμενες αγορές να φτάνει το 18%.

Τα EBITDA προβλέπονται αυξημένα κατά 10,3% και τα κέρδη ανά μετοχή κατά 17%, επομένως, η εταιρεία εκτιμάται ότι βρίσκεται σε σωστό δρόμο για να εμφανίσει αύξηση των κερδών της κατά 13% στο σύνολο του έτους.

Πάντως, η Credit Suisse εκτιμά πως το δύσκολο περιβάλλον, σε ό,τι αφορά τις τιμές των πρώτων υλών θα διατηρηθεί, όμως, δεν αναμένει αναθεώρηση των στόχων για το 2006.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.