ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Coca Cola 3E: Αύξηση 18% στα συγκρίσιμα κέρδη 9μήνου

10:15 - 14 Νοε 2006 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Αύξηση 18% εμφάνισαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3E στο 9μηνο, καθώς ανήλθαν σε 363 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει κέρδη ανά μετοχή 1,54-1,56 ευρώ για το σύνολο της χρήσης και αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 11%.

Ο όγκος των πωλήσεων, μη συνυπολογιζομένων των εξαγορών, ανήλθε σε 1,331 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2005.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα 506 εκατ.,  εμφανίζοντας 12% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,51 ευρώ, αυξημένα κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, η Τρία Εψιλον εμφάνισε όγκο πωλήσεων, μη συνυπολογιζομένων των εξαγορών, 500 εκατ. κιβώτια, αυξημένο 10% σε σχέση με το 2005, συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) στα 231εκατ., αυξημένα κατά 13% και συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 172 εκατ., εμφανίζοντας αύξηση 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή (EPS) διαμορφώθηκα σε 0,72 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σημειώνεται ότι τα συγκρίσιμα οικονομικά μεγέθη της Coca Cola 3E δεν περιλαμβάνουν την αναγνώριση φορολογικών ζημιών προ συγχωνεύσεων, τις δαπάνες αναδιάρθρωσης, τα έκτακτα στοιχεία και τα αποτελέσματα των εξαγορασθεισών εταιρειών το 2006.

Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Η συνεχής υψηλή οργανική αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά το τρίτο τρίμηνο, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική στρατηγική διαχείρισης των εσόδων, μας επέτρεψε να διατηρήσουμε την δυναμική των θετικών αποτελεσμάτων, παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις από την άνοδο κόστους των πρώτων υλών. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να επιτύχουμε υψηλότερους στόχους ως προς τα συνολικά ετήσια κέρδη μας.

Οι επενδυτικές μας πρωτοβουλίες συνεχίζουν να αποδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς όλες οι κατηγορίες των προϊόντων μας διαγράφουν ανοδική πορεία, ιδίως το διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιό μας σε μη-ανθρακούχα αναψυκτικά. Σε συνδυασμό με τις επιλεκτικές εξαγορές που συνάδουν με τη στρατηγική μας αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου διανομής μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι το μακροχρόνιο επιχειρηματικό μας μοντέλο θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την αύξηση των κερδών μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.