ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

3E: Σύμφωνα με τις προσδοκίες τα μεγέθη

10:55 - 14 Νοε 2006 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς ήταν σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Coca Cola 3E. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον όγκο και τα κέρδη ανά μετοχή της χρήσης.

Οι αναλυτές της Eurobank AXE σχολιάζουν πως τα αποτελέσματα της Coca Cola 3E ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς, γεγονός που επιβεβαιώνει την ικανότητα της εταιρείας να εμφανίζει αξιόλογη ανάπτυξη παρά τις προκλητικές συνθήκες στις αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τον όγκο των πωλήσεων και τα κέρδη ανά μετοχή του 2006, προβλέποντας αύξηση 11% και 15-16% αντίστοιχα, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για αύξηση 9% στον όγκο και 12-14% στα κέρδη ανά μετοχή. Η πρόβλεψη για τα κέρδη προ φόρων συνεχίζει να μιλά για αύξηση 12-13%.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Eurocorp, στο 3ο τρίμηνο, ο όγκος πωλήσεων της Coca Cola 3E ξεπέρασε τις προσδοκίες τους κατά 4%, κυρίως λόγω της καλής πορείας των ανεπτυγμένων αγορών. Επομένως, και οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες κατά περίπου 4%. Παρόλα αυτά, τα κέρδη EBITDA σημείωσαν άνοδο 9,6%, χαμηλότερα δηλαδή των αναμενόμενων κατά 3% σχεδόν. Βοηθούμενα όμως από τον σχετικά χαμηλό φορολογικό συντελεστή, τα κέρδη μετά φόρων κατάφεραν να διαμορφωθούν υψηλότερα των προβλέψεων της Eurocorp, όμως σύμφωνα ΅ε τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Οι αναλυτές σκοπεύουν να αναθεωρήσουν τους στόχους τους έπειτα από την απογευματινή τηλεδιάσκεψη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.