ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup: Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα Πειραιώς, ΕΧΑΕ, 3E

19:57 - 14 Νοε 2006 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Θετικά εκτιμά ότι ήταν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της τράπεζας Πειραιώς, της ΕΧΑΕ και της CocaCola 3E η Citigroup, καθώς διαμορφώθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές του διεθνούς οίκου, τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου της Πειραιώς, ύψους 81,5 εκατ ευρώ διαμορφώθηκαν 18% πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς και αντανακλούν τους υψηλούς ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης της τράπεζας, που είναι και οι υψηλότεροι στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Ετσι, προχωρά σε αύξηση της τιμής στόχου στα 25,5 ευρώ, από 23 προηγουμένως, σαν αποτέλεσμα των υψηλότερων εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή (4-5%) διαβλέποντας επίσης ενισχυμένα περιθώρια ανάπτυξης, τόσο στην εγχώρια, όσο και στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, διατηρεί τη σύσταση Αγορά.

Οσον αφορά την ΕΧΑΕ, οι αναλυτές της Citigroup διατηρούν τη σύσταση Sell και την τιμή-στόχο των 11,5 ευρώ, μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, κρίνοντάς τα ικανοποιητικά. Επισημαίνεται ότι τα αυξημένα κατά 88% κέρδη, στα 12 εκατ ευρώ, ήταν 20% υψηλότερα των εκτιμήσεων του οίκου.

Τέλος, τα κέρδη εννεαμήνου της Coca Cola 3E ύψους 363 εκατ ευρώ, ήταν 7% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς, βοηθούμενα από την ευνοϊκή φορολογία στη Ρωσία. Η Citigrpoup διατηρεί την τιμή στόχο των 25,50 ευρώ για τη μετοχή της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.