ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FIX: Τι έσπρωξε την ελληνική μπύρα στους Δανούς

11:00 - 19 Νοε 2014 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
FIX: Τι έσπρωξε την ελληνική μπύρα στους Δανούς
Ένα από τα πιο ισχυρά Ελληνικά brand που ζωντάνεψε από το Γιάννης Χήτος περνάει σε χέρια πολυεθνικού Ομίλου. Λίγες μέρες μετά την αλλαγή σημαίας στην S&B άλλη μια εταιρία της μνημονιακής Ελλάδος επιλέγει την πολυεθνική ομπρέλα για να συνεχίσει την πορεία της. Παρά το γεγονός ότι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία κατάφερε να ξαναμάθει τον Έλληνα να πίνει τη FIX και να κατακτήσει μερίδια αγοράς στο 13%, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις «σειρήνες» μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου.

Συμπράττοντας με τον δανέζικο όμιλο «αποκτά μεγαλύτερη αξία» η Ολυμπιακή ζυθοποιία σύμφωνα με όσα είπε χθες ο κ. Γιάννης Χήτος. Ωστόσο παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι στην εξέλιξη του deal καταλυτικό ρόλο έπαιξαν τα κόστη δανεισμού, αλλά και η συνεχιζόμενη ύφεση. Ωστόσο τη φημολογία αυτή υ διέψευσε εμμέσως πλην σαφώς χθες ο κ. Γιάννης Χήτος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο δανεισμός της εταιρείας του που αγγίζει τα 27 εκατ. ευρώ, είναι αποτέλεσμα των επενδύσεων στις οποίες προχώρησε για την εδραίωση της παρουσίας της στην αγορά. Για να επαναλάβει ότι η συμφωνία με τον όμιλο Carlsberg διασφαλίζει την περαιτέρω ανάπτυξη της Fix και τη δυναμική εξέλιξή της τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της χώρας.
Όπως ανέφερε και ο διευθύνων σύμβουλος της Μύθος Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Καραφυλλίδης η συνένωση των δύο εταιρειών συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης του Carlsberg Group στην Ελλάδα σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “το νέο σχήμα συνδυάζει την ισχυρή τεχνογνωσία, τη δύναμη, την αξιοπιστία, την οργάνωση, τις ισχυρές δομές, την οικονομική ευρωστία και την εξωστρέφεια του Carlsberg Group με την επιτυχημένη ελληνική επιχειρηματική σκέψη”

Σημειώνεται ότι η νέα εταιρεία θα διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής σε Σίνδο και Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,2 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, 14 εμπορικά σήματα, εκ των οποίων τα 7 παράγονται στην Ελλάδα, δίκτυο 2.000 προμηθευτών, μερίδιο αγοράς 29%, πωλήσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ και θα απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους.


Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.