ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξαναφουντώνουν οι φήμες για αποχώρηση της Pepsico από την Ελλάδα

12:35 - 03 Δεκ 2014 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ξαναφουντώνουν οι φήμες για αποχώρηση της Pepsico από την Ελλάδα
Σε αναζήτηση συνεργάτη στον οποίο θα παραχωρήσει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής και διάθεσης των σημάτων της (franchise), προκειμένου να απεμπλακεί από τη ζημιογόνο για τον όμιλο δραστηριότητα στην Ελλάδα, βρίσκεται η Pepsico ΗΒΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pepsico έχει κάνει ήδη κρούση σε περισσότερες από περισσότερες από 7 ελληνικές εταιρείες του χώρου, μεταξύ των οποίων η Λουξ Μαρλαφέκας και η ΕΨΑ, διερευνώντας την πιθανότητα συνεργασίας, χωρίς, όμως, κανένα θετικό αποτέλεσμα. 

Η εταιρία εξετάζει πολλά σενάρια, όπως την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και μαζί η άδεια χρήσης των σημάτων της (Pepsi Cola, 7Up, Lipton Ice Tea και HBH) με αντάλλαγμα την καταβολή ενός ποσοστού επί των πωλήσεων υπό τη μορφή δικαιωμάτων.

Φαίνεται πως οι υπέρογκες ζημίες που έχει συσσωρεύσει η Pepsico ΗΒΗ στη διάρκεια της κρίσης "απαξίωση" του brand name της που... ξεθωριάζει εξαιτίας της λάθος τιμολογιακής πολιτικής της στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά της. Να σημειωθεί ότι το 2013 η εταιρεία είχε ζημιές 16,8 εκατ. ευρώ και οι συσσωρευμένες ζημιές είχαν φθάσει τα 102,6 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.