ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mε τους καλύτερους οιωνούς συνεχίζει την πορεία της η αλυσίδα Αρβανιτίδης

12:14 - 18 Δεκ 2014 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Mε τους καλύτερους οιωνούς συνεχίζει την πορεία της η αλυσίδα Αρβανιτίδης
Σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και για την ελληνική περιφέρεια ειδικότερα, η πώληση της αλυσίδας Αρβανιτίδης που βρισκόταν στο όριο της πτώχευσης, αποτέλεσε μια επενδυτική ευκαιρία για την Καρυπίδης και ταυτόχρονα μία επιδίωξή της να στηρίξει την τοπική κοινωνία, τους ντόπιους παραγωγούς και προμηθευτές και να συμβάλει στη διατήρηση θέσεων εκατοντάδων θέσεων εργασίας που κινδύνευαν άμεσα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική ιστοσελίδα http://www.e-thrakinews.gr., η επιλογή της Μαρινόπουλος δεν ήταν τυχαία. Η συνεργασία με τη μεγαλύτερη ελληνική, λιανεμπορική αλυσίδα εξασφάλισε άμεσα στην Αρβανιτίδης την αναγκαία τεχνογνωσία για την εύρυθμη λειτουργία των 149 καταστημάτων της και την προσφορά στους καταναλωτές, μεγάλης ποικιλίας ποιοτικών προϊόντων σε χαμηλές τιμές.

Παράλληλα, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων από την Καρυπίδης – όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί και κατά την εξαγορά – αύξησε σημαντικά τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης και διατήρησε πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας που κινδύνευσαν να χαθούν.

Κατά το πρώτο επτάμηνο της συνεργασίας, εξοφλήθηκαν πλήρως οι δεδουλευμένοι μισθοί και τα οφειλόμενα επιδόματα στο σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης και τακτοποιήθηκαν όλες οι εκκρεμότητές της προς το ελληνικό Δημόσιο και τους προμηθευτές.

Πιο συγκεκριμένα σε αυτό το διάστημα, καταβλήθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο 10.998.585€ για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και 3.885.047€ για φορολογικές υποχρεώσεις. Επίσης καταβλήθηκαν 18.896.600€ για αμοιβές προσωπικού και περίπου 20.000.000€ για εξοφλήσεις προμηθευτών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 18 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.