ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνική επιχείρηση έδωσε τα χέρια με κρατική εταιρεία τροφίμων της Κίνας

01:00 - 19 Ιαν 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ελληνική επιχείρηση έδωσε τα χέρια με κρατική εταιρεία τροφίμων της Κίνας
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έκλεισε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με κρατική εταιρεία της Κίνας που εμπορεύεται τρόφιμα και ποτά.

 

Πρόκειται για την επιχείρηση Τσιλιλής, γνωστή στους καταναλωτές από το ομώνυμο τσίπουρο αλλά και τα κρασιά που παράγει τα τελευταία χρόνια.

Οι πληροφορίες είναι ότι το πρώτο conteiner με προϊόντα της εταιρείας έχουν ήδη σταλεί και ο στόχος είναι να επιτευχθεί σταθερότητα στην ροή των προϊόντων που θα διοχετεύονται στην κινέζικη αγορά. Στέλεχος της εταιρείας μας επιβεβαίωσε τα παραπάνω αναγνωριζοντας τις σημαντικές προοπτικές που έχουν τα ελληνικά προϊόντα στην αγορά της Κίνας, λόγω της απήχησης τους στους εκεί καταναλωτές.

Παράλληλα με την αγορά της Κίνας,  η εταιρεία Τσιλιλής σύναψε νέα συνεργασία με καινούργιο αντιπρόσωπο στην αγορά της Αμερικής και συγκεκριμένα την ΑΤΕΝΕ,  η οποία ανέλαβε να διανείμει προϊόντα της όχι μόνο σε εστιατόρια αλλά και σε λιανεμπορικές αλυσίδες. Οι κωδικοί που θα προωούνται είναι τα αφρώδη κρασιά και το Παλαιωμένο Τσίπουρο Dark Cave, που το 2014 βραβεύτηκε με το ασημένιο μεταλλιο IWSC. Το ίδιο είχε αποσπάσει χρυσή διάκριση στις Βρυξέλλες σε διαγωνισμό το 2013 .

Ο στόχος είναι τα επόμενα χρόνια η εταιρεία να ενισχύσει τη παρουσία της στις αγορές του εξωτερικού που κινείται και συγκεκριμένα στην Αμερική, το Καναδά, το Βιτετνάμ το Παναμά και βεβαίως στη Κίνα.

Επιθετική όμως είναι η πολιτική της και στην εσωτερική αγορά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ μέχρι πρότινος ήταν στην αλυσίδα ΜΑΚΡΟ με δύο κωδικούς συμφώνησε με την νέα πια ιδιοκτησία την οικογένεια Σκαλεβνίτη να διαθέτει το σύνολο των κωδικών της.

Η ιστορία

Η σχέση της οικογένειας Τσιλιλή με το τσίπουρο και το κρασί είναι οικογενειακή υπόθεση. Ξεκινά αμέσως μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο όταν  ο Ευθύμιος Τσιλιλής, ως επίτροπος της εκκλησίας του χωριού, είναι υπεύθυνος για τον κοινοτικό άμβυκα απόσταξης  ενώ παράλληλα, αποκαλύπτει τα μυστικά του τσίπουρου στους συγχωριανούς του.

Στις επόμενες δεκαετίες, η οικογένεια καλλιεργεί το δικό της αμπέλι και παράγει τσίπουρο και κρασί για ιδία χρήση, σύμφωνα με την πατροπαράδοτη συνήθεια των ανθρώπων της περιοχής.

 

 

 

1988.Ψηφίζεται νόμος που επιτρέπει την παραγωγή και τυποποίηση του τσίπουρου, από επίσημες αποσταγματοποιίες.
1989. Ιδρύεται η ατομική επιχείρηση Κων/νος Τσιλιλής,  με έδρα τη Ράξα Τρικάλων και κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και εμφιάλωση τσίπουρου.
1990. Κυκλοφορεί στην αγορά το τσίπουρο Τσιλιλή, το πρώτο που εμφιαλώνεται στη Θεσσαλία.
1995. Φυτεύεται το πρώτο αμπελοτεμάχιο του οικογενειακού Κτήματος Θεόπετρα και από τότε ο αμπελώνας επεκτείνεται σταθερά κάθε χρόνο.
2005. Ξεκινά πλήρης μηχανολογικός και κτιριακός εκσυγχρονισμός και ολοκληρώνεται σε δυο χρόνια.
2007. Μετά από μια έντονη ανοδική πορεία, τα προηγούμενα χρόνια στην αγορά, το τσίπουρο και τα αποστάγματα σταφυλιού Τσιλιλή διακινούνται αποκλειστικά από την εταιρία Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 10:58 - 19 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.